Stress Kursus

Stresskursus m. intensiv træning

Print Friendly, PDF & Email

Ved langvarig stress er hjernen blevet ”trænet” i uhensigtsmæssige reaktionsmønstre. Dvs., de dele af hjernen, der har med vores kamp-/flugt-reaktioner at gøre, er blevet stimuleret til at vokse og til at dominere følelseslivet. For verden er blevet oplevet som et farligt sted at være.

For at komme tilbage på sporet skal der en anden form for træning til – en træning, der forbinder verden med et trygt sted at være.  Heldigvis er hjernen et fantastisk organ, som udvikler sig hele livet. Den er plastisk og tilpasser sig hele tiden de aktuelle udfordringer og livsomstændigheder.

Hvis vi derfor træner vores hjerne på en hensigtsmæssig måde, er den i stand til at danne nye celler og på den må ændre sin måde at fungere på. Når hjernen lærer, vokser den.

Målgruppen for dette stresskursus er primært dig, der er ramt af stress i en eller anden grad, eller som tidligere har været ramt af stress og gerne vil forebygge, at det sker igen.

OBS: Hvis du skal være Stress Coach, skal du deltage på dette kursus, hvis du ikke har et stresskursus i forvejen. Vi skaber på kurset en rolle til jer med maksimal læring, som matcher jeres profil og erfaring som coaches.

Handling – ikke behandling! Stresscoaching bliver først rigtigt effektivt, når du selv er aktiv i forandringsprocessen – når du slipper for ”klientgørelse” og bliver en aktiv medspiller i tackling af dine egne og dine medkursisters stressproblematikker.

Derfor får du introduktion til coaching i starten af kurset. Derudover vil du få støtte til processen af de assistenter og kommende Stress Coaches, som er tilknyttet forløbet.

Kursusforløbet består af 2 kursusdage, hvor vi skifter mellem oplæg, dialog og øvelser i mindre grupper. Herefter har vi 1 opfølgningsdag ca. 1 måned efter.

Mellem de to mødegange træner deltagerne i mindre grupper i det omfang, det er muligt for den enkelte. Deltagerne kan bruge NLP Huset til dette (onsdag aften fra kl. 16.30 og hele søndage). Den indbyrdes sparring og coaching er et grundlæggende fundament for kurset og en forudsætning for et holdbart resultat.

Træningen i de mindre grupper og den indbyrdes sparring og coaching er et grundlæggende fundament for kurset og en forudsætning for et holdbart resultat.

Der er ikke en egentlig certificering på dette kursus.

Målet er, at du både får nye perspektiver på dig selv, dit liv og dine forskellige handlemuligheder og samtidig får indarbejdet en række nye reaktionsmønstre, så du står anderledes og bedre rustet, når du fremover møder udfordringer i dit liv. Under forløbet får du derfor:

 1. Kortlægning af dit liv med stress
 2. Mentaløvelser (metakognition / “hjerne-træning”), som giver dig nye perspektiver på dig selv, dine ressourcer og dine omgivelser
 3. ”Amygdala-træning”, dvs. træning, som får din hjerne til at reagere mere hensigtsmæssigt i stresssituationer – altså uden de stressfremkaldende ”automatiske, negative tanker” (ANT)
 4. Mindfulness-og meditationsøvelser, som du kan bruge fremover
 5. En introduktion til coaching, som gør dig til en værdifuld sparringspartner for dine medkursister.
 • Kortlægning af aktuelle eller tidligere symptomer, stressfaktorer og copingstrategier
 • Mindfulness meditation og træning i metakognition
 • Fokus på overbevisninger og leveregler
 • Amygdala-træning
 • Øvelser i at se virkeligheden i øjnene uden stress
 • Metoder til at være i nuet og i at nå deadlines uden stresshormoner i blodet
 • Livsværdier som pejlemærker til et stressfrit liv
 • Selvbilleder og identitetsopfattelse
 • Den naturlige livsmission og nye handlemuligheder
 • Coachingværktøjer.

Vi kan se, at mange af deltagerne på dette stresskursus efterfølgende har glæde af at deltage på vores Mindfulness uddannelse eller på en egentlig NLP grunduddannelse for at holde træningen og de opnåede resultater friske.

Vi har gennem årene haft deltagere fra bl.a. Coloplast, Novo, FTF-A, Astra, Lundbeck, Hewlett Packard, Dansk Industri, BDO Scanrevision, Nets, Amcor Flexible, Post Danmark, DSB, SAS, 3 M, ISS Data, Spar Nord Bank, Dong Energy, Statoil, Miljøstyrelsen, Zoo, Brdr. Dahl, Berlingske, Scandic Hotel, Miljøministeriet samt en lang række kommuner, regioner m.fl.

Mød vores undervisere

Kursuspris inkluderer

individuel coachingIndividuel coaching

FrokostFrokost

KursusmaterialeKursusmateriale

Godt at vide

Studiehåndbog – gode råd og skemaer til dokumentation

Nyheder