HR konsulent & facilitator

HR konsulent & faciliator

Print Friendly, PDF & Email

Denne HR konsulent & facilitator uddannelse er til dig, som gerne vil lære at arbejde som intern eller ekstern HR konsulent og facilitator i både private og offentlige organisationer.

Udannelsen vil give dig kompetencer til at arbejde med forandringer på organisationsniveau og vil samtidig udvikle din evne til at fordybe dig i problemstillinger, udfordringer og muligheder på det specifikke felt, du arbejder inden for.

Da arbejdet med HR kræver meget af dine personlige og sociale kompetencer, er det en god idé, at du allerede inden, du starter på uddannelsen, har en eller anden baggrund inden for psykologi, pædagogik, læring, ledelse eller HR. Se mere i teksten herunder.

★★★★★

“Vi er blevet mere bevidste om, at alle mennesker handler ud fra de bedste intentioner”

Allan, leder i stor organisation, tidligere kunde

Holdstart

Frokost inkluderet i prisen

Individuel coaching

Undervisningsmateriale

Øvelokaler

Uddannelse er designet til dig, som gerne vil lære at arbejde som intern eller ekstern HR Udviklingskonsulent og Facilitator i organisationer af forskellig størrelse.

Da arbejdet med HR kræver meget af dine personlige og sociale kompetencer, er det en god idé, at du allerede inden, du starter på uddannelsen, har en eller anden baggrund inden for psykologi, pædagogik, læring, ledelse eller HR.

Derfor anbefaler vi, at du har en NLP Master eller Enneagram Master uddannelse (eller lignende uddannelse inden for psykologi, pædagogik, HR eller ledelse). Og det kan samtidig være en god idé, at du bliver eller allerede har været assistent på en længere uddannelse (gerne NLP eller Enneagrammet).

OBS: Hvis du ikke er uddannet i NLP Huset, skal du have en indledende samtale med lederen af uddannelsen, inden du kan starte på uddannelsen.

Uddannelsen er bygget op af 5 moduler à 2 dage som dagskursus i NLP Huset i Valby.

Forløbet er meget involverende og inkluderer den enkelte kursists særlige kompentencer, erfaringer og mål med uddannelsen.

Som led i uddannelsen indgår praktisk træning uden for modulerne – enten i øvegruppe eller praktisk on-the-job training – hvor du får mulighed for at afprøve de nye færdigheder og udvikle din egen konsulent- og facilitatorstil.

Den sidste dag på uddannelsen er en certificeringsdag, hvor deltagerne præsenterer deres udviklingsprojekter samt demonstrerer deres faciliteringskompetencer.

I løbet af uddannelsen har deltagerne arbejdet på et udviklingsprojekt i en organisation. Deltagerne skal selv finde og definere deres projekt. Projektet må meget gerne tage udgangspunkt i udbytterne fra Deep Dive processen på modul 2 og 3 og må meget gerne laves i grupper på 2-4 deltagere.

Du vil lære at arbejde med forandringer på organisationsniveau og vil samtidig udvikle din evne til at fordybe dig i problemstillinger, udfordringer og muligheder på det specifikke felt, du opererer i.

Vi har særligt fokus på, at du får mulighed for at udvikle din personlige kapacitet og evne til at skabe dybtgående forandringer og gennemgribende fornyelser for andre mennesker. Derfor indeholder uddannelsen også en stor grad af personligt arbejde for deltagerne.

Som led i uddannelsen indgår praktisk træning uden for modulerne – enten i øvegruppe eller praktisk on-the-job training – hvor du får mulighed for at afprøve de nye færdigheder og udvikle din egen konsulent- og facilitatorstil. Formålet med dette er, at du efterfølgende kan sikre helhed, kongruens og kvalitet i dit daglige arbejde som forandringsagent.

Vi arbejder med udgangspunkt i teorier og praksisser inden for moderne forandringsledelse, procesfacilitering, systemisk tænkning, gruppeprocesser og feedbacksystemer – og med den præmis, at organisationer er komplekse, diffuse og levende systemer af mening. Indholdet er mere specifikt:

Modul 1: Teori U og Deep Dive
Teori U som metode til personlig og organisatorisk transformation
Deep Dive som analysemetode til dybtgående forandringer og gennemgribende fornyelser
Introduktion til praksisdisciplinerne: Stakeholderinterview, Shadowing og Sensing journey
De 4 opmærksomheds- og lytteniveauer (vitale praksisdiscipliner i Deep Dive og facilitering)
Blind spots og mentale modeller
Forberedelse og planlægning af Deep Dive læreprocesser
Gennemføre Deep Dive processer som action learning hjemmearbejde

Modul 2: Forandringer og kulturer 
Forandringsledelse (kommunikation og psykologi)
Organisation, kultur og forandringer
Formelle og uformelle kontrakter (psykologiske kontrakter)
Grupper og gruppeprocesser

Modul 3: Deep Dive bearbejdning
Bearbejdning af Deep Dive processen
Læringen fra processen i organisationen
Initiere initiativer der har forandringspotentiale
Krystalliseringsproces af læring og intentioner fra Deep Dive
Procesinterventioner for videre arbejde med udbyttet af Deep Dive processerne
Facilitering af forandringer
Prototyping filosofi
Opstart af udviklingsprojekt (eksamensopgave*)

Modul 4: HR værktøjskassen
HR metoder, begreber og praksisser (need to know – nice to know)
Planlægning og ‘praktiske håndgreb’ (Storyboarding, AV-midler, valg af location, dramaturgi osv.)
Implementering, transfer, evaluering og effektmåling

Modul 5: Eksamen og certificering
Præsentation af udviklingsprojekt samt demonstration af faciliteringskompetencer

Langt de fleste af vores kursister får deres uddannelse hos os betalt af deres arbejdsgiver. Hvis du ikke har mulighed for det, kan du måske få en Bruttolønsordning, hvor din arbejdsgiver betaler for din uddannelse, inden du betaler skat. Det betyder, at du sparer 30-50% af beløbet. Du skal aftale dette direkte med din arbejdsgiver, og typisk er det jeres HR-afdeling, der administrerer ordningen. Læs mere om Bruttolønsordninger hos Skat i dette link

Som certificeret HR Udviklingskonsulent & Facilitator kan du have stor glæde af at supplere din uddannelse med et underviserforløb – enten NLP Træner eller Enneagram Træner (se deltagerforudsætninger på den enkelte uddannelse)

Vi har gennem årene haft deltagere fra bl.a. Coloplast, Novo, FTF-A, Astra, Lundbeck, Hewlett Packard, Dansk Industri, BDO Scanrevision, Nets, Amcor Flexible, Post Danmark, DSB, SAS, 3 M, ISS Data, Spar Nord Bank, Dong Energy, Statoil, Miljøstyrelsen, Zoo, Brdr. Dahl, Berlingske, Scandic Hotel, Miljøministeriet samt en lang række kommuner, regioner m.fl.

Mød vores kursister

Lise S. Jonassen

Talknusere skønt forenet af undervisning i rundkreds, rollespil og helt nye måder at kommunikere på. Det lyder som noget af en udfordrende opgave. Ikke desto mindre kastede Lise Jonassen sig ud i at præsentere regnedrenge og -pigerne for NLP, da hun sammen med NLP Huset lavede et par moduler, der skulle omhandle personlige udviklingsværktøjer i BDOs efteruddannelsesprogram. – Jeg havde fuld tillid til Lene og Ove. De tog udfordringen op med konsulentopgaven. De arbejder ikke med lektionsplaner og fast pensum, men fornemmer undervejs, hvad der sker i rummet, og tilpasser undervisningen til det. Det er en af deres styrker.

Allan Pedersen

Hver gang en vikar eller en ny medarbejder er startet i organisationen, har de fornemmet noget. Der er en stemning, en atmosfære… Der er simpelthen noget i luften. Alle, der har arbejdet her, har mødt en flok åbne kollegaer, som respekterer hinandens forskelligheder, og som kan finde ud af at sige tingene omsorgsfuldt og lige ud. Men sådan har det ikke altid været. – Da vi havde talt med Lene, var vi slet ikke i tvivl. Hun havde ikke et fast koncept, men var i modsætning til de andre firmaer meget åben over for, hvad vi havde brug for. Vi kunne være med til at bestemme indholdet, og det gjorde udfaldet.

Louise Gabold

Jeg tog stress kurset, fordi det giver total mening at vide noget om stress, hvis man, som coach, skal arbejde med mennesker på en arbejdsplads. Det er jo en af de største sygdomme i øjeblikket. Lykkelige begivenheder som et bryllup eller flytning til et skønt, nyt hjem kan også give stress. Specielt hvis det kombineres med et pulserende arbejdsliv. Så kan en stor, lykkelig livsbegivenhed være med til at få det hele til at tippe. Det var noget af en aha-oplevelse, at det jo dybest set bare handler om, at der er balance og ressourcer på den individuelle “konto”.

Bo Petersen

Stort set alle de uddannelser, der er blevet udbudt, har Bo besøgt. Men det startede med NLP. – ”Sådan noget amerikanerpis”, tænkte jeg. Men i virkeligheden var det fordi, jeg var angst for at forandre mig, fortæller Bo ærligt. Men forandret, det blev han. For alt det, han blev præsenteret for, var simpelthen for spændende. Underviserne var dygtige, og der skete hele tiden noget. – Underviserne var cremen af cremen hele vejen igennem, så der kommer action på her i Huset.