Enneagram for unge + SommerCamp

Enneagrammet for unge + SommerCamp

Print Friendly

Teenage-årene er en forandringstid. De unge øver sig i at blive voksne. Hormonerne og følelserne raser rundt i kroppen på den unge, der med lynets hast ændrer sig, udvikler sig og tager de første skridt på vej mod at frigøre sig fra sine forældre. Det er nu, det er tid til at øve sig i at blive voksen, og det kan være en stor udfordring. Det er spændende, og samtidigt en svær proces. Emner som forældre, venner, kærester m.m. optager de unge.

Gennem Enneagrammet for unge skaber vi et rum, hvor de unge kan tale om de mange tanker og følelser, der er på spil og giver dem mulighed for at tilegne sig redskaber til, hvordan de kan håndtere følelsesmæssige problemer.

SommerCamp’en er for unge (fyldt 15 år), som har lyst til at lære mere om sig selv gennem Enneagrammets fantastiske teorier om mennesket.

Vi skød initiativet i luften med en SommerCamp i den dejlige Hareskov i sommeren 2009. Og det blev en stor succes. Derfor har vi siden da gentaget SommerCamp’en.

Camp’en bliver udviklet i et samarbejde mellem professionelle mennesker med pædagogisk viden og erfaring fra arbejdet med unge i denne aldersgruppe og de unge selv. Der bliver en informationsaften om Camp’en for de unge og deres forældre i løbet af foråret NLP Huset.

Temaer
I år arbejder vi med forskellige temaer på Camp’en, og derfor kan alle deltage uanset deres enneagramerfaring.

Non-profit
Vi udvikler og gennemfører alle ungdomsarrangementer som non-profit arrangementer, hvilket gør, at vi kan tilbyde selve Camp’en til ‘kostpris’. Alle aktører arbejder uden løn. Det gør vi, fordi vi synes, børn og unge er verdens vigtigste mennesker, og fordi vi har erkendt, at verden i dag er kompleks og fantastisk, men også udfordrende for mange unge.

Facebook
Vi har oprettet gruppen ”Enneagrammet For Unge” på de unges eget site, Facebook! Her vil de unge kunne melde sig ind og læse mere, diskutere og få et fællesskab med andre unge, der også er interesserede i Enneagrammet.

Der er ikke en egentlig certificering på dette forløb.

Der sker en voldsom udvikling på kort tid, hvor den unge går fra barndom til ung-voksen. Denne udvikling er både fysisk (vækst/forandring af kroppen), men der sker også store psykiske ændringer. Denne udvikling samt de ændrede krav fra omgivelserne, bl.a. de mange nye valg, der skal tage stilling til, lægger pres på den unge.

Dette gør, at unge i dag, måske mere end nogensinde før, netop har brug for at kende sig selv godt nok til at kunne træffe et valg og stole på sig selv. Den unge må på opdagelse, afprøve grænser og frigøre sig fra forældrene for at finde sig selv. Derfor må de unge afprøve forskellige roller, adfærdsmønstre og ideologier for at finde det, der føles mest rigtig.

Som sagt gennemløber unge i teenage-årene en mangfoldig udvikling både fysisk og psykisk. Målet er at få disse udviklinger samlet til en helhed, så den unge bliver rustet til fremtiden.

Enneagrammet for unge er både en SommerCamp og en række Enneagram Caféer i løbet af året.

Selve SommerCamp’en er en uge i en spejderlejr m. overnatning, hvor du i løbet af 5 dage lærer Enneagrammet at kende, så du i højere grad kender dig selv og bedre kan træffe de valg, som du står over for som ung.

Enneagrammet er et af de redskaber der kan støtte og hjælpe unge på vejen. At danne en ”ungdomsgruppe” i NLP Huset kan have den betydning for de unge, at de kan lære af hinandens erfaringer. Derudover lærer de også at forstå andre, og at få en dybere indsigt i andres identitet. Læs mere om Enneagrammet her

Både før og efter SommerCamp’en mødes de unge med Jette og Bo til Enneagram Café i NLP Huset – følg med her på siden eller på Facebookgruppen.

Vi har gennem årene haft deltagere fra bl.a. Coloplast, Novo, FTF-A, Astra, Lundbeck, Hewlett Packard, Dansk Industri, BDO Scanrevision, Nets, Amcor Flexible, Post Danmark, DSB, SAS, 3 M, ISS Data, Spar Nord Bank, Dong Energy, Statoil, Miljøstyrelsen, Zoo, Brdr. Dahl, Berlingske, Scandic Hotel, Miljøministeriet samt en lang række kommuner, regioner m.fl.

Mød vores undervisere

SommerCamp for unge 2018

1.500 DKK ekskl. moms Tilmeld

SommerCamp for unge 2018
Datoer: 30/07, 31/07, 01/08, 02/08, 03/08 , 10:00 - 23:55
Undervisere: Jette Nielsen

Kursuspris inkluderer

individuel coachingIndividuel coaching

FrokostOvernatning i spejderhytte

KursusmaterialeKursusmateriale

Godt at vide

Studiehåndbog – gode råd og skemaer til dokumentation

Nyheder