Enneagram Business Practitioner

Enneagram Business Practitioner

Print Friendly, PDF & Email

På denne Enneagram Business Practitioner får du en række personlige og faglige kompetencer, så du i endnu højere grad kan kommunikere effektivt, samarbejde med mange forskellige personlighedstyper og lede andre med udgangspunkt i Enneagrammet.

Du lærer dine egne enneagrammønstre at kende, og du kommer til at arbejde med Enneagrammet som forandringsværktøj og som redskab til personlig vækst og udvikling i forbindelse med selvledelse.

Uddannelsen giver dig en større forståelse for dig selv og andre mennesker, og du får især sat fokus på din egen personlige og faglige udvikling. Generelt får du skærpet dine færdigheder inden for kommunikation, samarbejde og ledelse/selvledelse og samtidig vil du lære, hvordan du kan samarbejde med andre mennesker via en undersøgende og reflekterende tilgang.

Alle, som er motiverede for at arbejde både med sig selv og andre kan starte på Enneagram Business Practitioner uddannelsen. Der er ingen formelle deltagerforudsætninger.

Uddannelsen er et modulopbygget forløb over 4 x 3 dage (hverdage) med øvegruppe, træning og læsning mellem alle moduler. Vi bruger på Enneagram Business Practitioner uddannelsen moderne læringsprincipper med en reflekterende, anerkendende og oplevelsesbaseret tilgang til stoffet. Det betyder, at dine og holdets ressourcer og erfaringer bliver sat i spil fra dag 1.

Undervejs skal du løse en personlig udviklingsopgave, som sikrer, at du får indarbejdet stoffet i din dagligdag.

Vi anbefaler, at du mellem hvert modul deltager i en øvegruppe og træner det gennemgåede stof – gerne 30 timer i alt på uddannelsen. Øvegrupperne mødes typisk om aftenen og kan bruge NLP Huset til dette (onsdag aften og hele søndagen).

Uddannelsen kan også arrangeres som et internt forløb i jeres organisation. Læs mere om konsulentydelser her

Selve certificeringen som Enneagram Business Practitioner indeholder en skriftlig prøve og en præsentation af det personlige projektarbejde, som bliver sat i gang på 3. modul.

Overordnet har Enneagram Business Practitioner uddannelsen som mål at udvikle dig som medarbejder og leder – og at give dig viden og færdigheder til at kunne kommunikere, samarbejde, lede og selvlede professionelt.

Du lærer

 • At kommunikere, samarbejde og lede/selvlede endnu mere effektiv ved at bruge Enneagrammets teorier om menneskets motivation, værdier og potentialer til dette
 • At bruge din foretrukne enneagramtypes styrker og potentialer – og at forstå forskellighederne mellem de mange enneagramtypers ønsker og behov
 • At arbejde med dine egne blinde punkter
 • At se hvordan du kan bruge alle enneagramtypernes ressourcer og mønstre i dit eget liv
 • At bruge enneagramteorien som forståelsesramme i forbindelse med kommunikation og samarbejde.

Modul 1: Introduktion til Enneagrammet
På første modul får du en grundig introduktion til Enneagrammet, og du lærer at koble dette til kommunikation og samarbejde med andre mennesker:

 • Enneagrammets idé, baggrund og historie
 • De 3 centre/intelligenser som ressourcer i forbindelse med kommunikation, samarbejde og ledelse/selvledelse
 • De 9 enneagramtypers typiske mønstre, styrker og potentialer
 • Vinger, pile og de instinktive varianter (undertypemønstre) i Enneagrammet

Modul 2: Enneagrammet og samarbejde, relationer og konflikter
På andet modul arbejder vi videre med Enneagrammet og introducerer nu en række forandringsmodeller, der kan skabe udvikling og transformation:

 • Den sociale stils betydning for den enkelte enneagramtype
 • Samarbejde og relationer – Enneagrammets betydning i hverdagen
 • Konflikter mellem de forskellige enneagrammønstre
 • Start af det personlige projektarbejde (til certificeringen på 4. modul)

Modul 3: Enneagrammet og Skyggesider
På tredje modul arbejder vi med at finde både ressourcer og blinde pletter i det enkelte enneagrammønster. Dermed får du en endnu dybere forståelse for forskellighederne mellem typerne og hos den enkelte type:

 • De 9 typers ressourcer – 9 måder at være i verden på
 • Bevidste og ubevidste mønstre
 • Joharis vindue og de blinde pletter
 • Teorien bag Skyggesider, den enkelte enneagramtypes typiske skygger og frygten bag skyggen

Modul 4: Enneagrammet og udviklingsvejen
På fjerde og sidste modul får du lejlighed til at lave en fortsat udviklingsplan ligesom alle uddannelsens teorier og teknikker samles inden den afsluttende certificering. Selve certificeringen indeholder en skriftlig prøve og en præsentation af det personlige projektarbejde, som blev sat i gang på 3. modul:

 • Udviklingsveje for enneagramtyperne
 • Din personlige udviklingsplan fremadrettet
 • Certificering som Enneagram Business Practitioner.

Langt de fleste af vores kursister får deres uddannelse hos os betalt af deres arbejdsgiver. Hvis du ikke har mulighed for det, kan du måske få en Bruttolønsordning, hvor din arbejdsgiver betaler for din uddannelse, inden du betaler skat. Det betyder, at du sparer 30-50% af beløbet. Du skal aftale dette direkte med din arbejdsgiver, og typisk er det jeres HR-afdeling, der administrerer ordningen. Læs mere om Bruttolønsordninger hos Skat i dette link

Som Enneagram Business Practitioner kan du gå direkte videre på vores Enneagram Business Master uddannelse.

Vi har gennem årene haft deltagere fra bl.a. Coloplast, Novo, FTF-A, Astra, Lundbeck, Hewlett Packard, Dansk Industri, BDO Scanrevision, Nets, Amcor Flexible, Post Danmark, DSB, SAS, 3 M, ISS Data, Spar Nord Bank, Dong Energy, Statoil, Miljøstyrelsen, Zoo, Brdr. Dahl, Berlingske, Scandic Hotel, Miljøministeriet samt en lang række kommuner, regioner m.fl.

Mød vores undervisere

Kursuspris inkluderer

individuel coachingIndividuel coaching

FrokostFrokost

KursusmaterialeKursusmateriale

Godt at vide

Studiehåndbog – gode råd og skemaer til dokumentation

Du kan til hver en tid afmelde nyhedsbrevet igen.

Nyheder