Enneagram Assistentforløb

Assistent på Enneagrammet

Print Friendly, PDF & Email

Et assistentforløb giver dig mulighed for at opleve undervisning, typernes mønstre, gruppeprocesser og læring i et nyt perspektiv, ligesom du får lejlighed til at træne dine egne, nye kompetencer – f.eks. typegenkendelse, coaching og procesledelse i en mindre gruppe.

Typisk har vi mange assistenter på hvert enneagramhold, da assistentens enneagramtype også sættes i spil undervejs.

Kig i vores uddannelsesoversigt og find den NLP uddannelse, du gerne vil være assistent på. Og skriv eller ring så til os (70219001), når du har valgt.

★★★★★

“NLP Huset er en ø, hvor solen altid skinner”

Karen, tidligere kursist

Holdstart

Kig i vores uddannelsesoversigt og find det hold, du gerne vil være assistent på. Send derefter en mail til os, og så vender vi tilbage.

Frokost inkluderet i prisen

Individuel coaching

Undervisningsmateriale

Øvelokaler

Du kan blive assistent på vores enneagramuddannelser, hvis du som udgangspunkt:

– Selv har en tilsvarende enneagramuddannelse
– Er uddannet i eller har erfaring med coaching
– Meget gerne er certificeret på Enneagram Master niveau.

Hvis vi ikke skønner, at du er klar til at være assistent, kontakter vi dig direkte, når du har tilmeldt dig. Så selvom du har fået en autogenereret bekræftelse, kan vi godt vælge ikke at tilbyde dig en plads som assistent i denne omgang.

Du kan blive assistent på Enneagram kurserne, hvis du selv har en lignende forløb bag dig. Vælg i oversigten de datoer, der passer dig bedst at være assistent på.

Der er ikke en egentlig certificering på et assistentforløb.

Et assistentforløb på en enneagramuddannesle giver dig mulighed for at opleve undervisning, typernes mønstre, gruppeprocesser og læring i et nyt perspektiv, ligesom du får lejlighed til at træne dine egne, nye kompetencer – f.eks. typegenkendelse, coaching og procesledelse i en mindre gruppe.

Du oplever undervisningen fra en neutral position. Herfra kan du iagttage den enkelte kursists læreproces, holdets samlede udvikling, enneagramtypernes måde at at lære og udvikle sig på samt undervisernes måder at undervise og tackle spørgsmål. Ligesom du får mulighed for at se de forskellige udviklingsfaser, holdet går igennem.

Et assistentforløb er en forudsætning for at blive optaget på vores overbygningsuddannelser (Træner, HR Udviklingskonsulent & Facilitator samt på HR Coach).

Dine kompetencer bliver sat i spil fra dag 1, da kursisterne ofte har spørgsmål til dem, der har gennemført uddannelsen før dem. I løbet af modulerne vil du sandsynligvis også opleve, at flere kursister vil bede om individuelle samtaler og coaching, hvor du skal hjælpe dem med at finde deres type o.lign.

Dit eget enneagrammønster vil også blive sat i spil på holdet, da vi værdsætter at kunne se så mange forskellige måder at udtrykke den enkelte type på.

Ud over at være en vigtig person for deltagernes faglige udvikling på uddannelsen, vil du også være rollemodel for det at bruge Enneagrammet – og for NLP Husets værdier og menneskesyn. Samtidig skal du løse en række praktiske opgaver i Huset, som får kurserne til at blive den gode oplevelse for kursisterne, som vi sætter meget højt.

Når du tilmelder dig som assistent, sender vi dig en assistentmanual med en række tips til, hvad du kan og skal være opmærksom på. Og en liste med de praktiske opgaver, assistentgruppen skal påtage sig (kaffebrygning, åbne og lukke Huset osv.).

Når du har været assistent (og er certificeret Enneagram Master) kan du gå videre på NLP Husets overbygningsuddannelser (tjek de øvrige adgangskrav på den enkelte uddannelse i disse links): Enneagram Træner, HR Coach eller HR Udviklingskonsulent & Facilitator

Vi har gennem årene haft deltagere fra bl.a. Coloplast, Novo, FTF-A, Astra, Lundbeck, Hewlett Packard, Dansk Industri, BDO Scanrevision, Nets, Amcor Flexible, Post Danmark, DSB, SAS, 3 M, ISS Data, Spar Nord Bank, Dong Energy, Statoil, Miljøstyrelsen, Zoo, Brdr. Dahl, Berlingske, Scandic Hotel, Miljøministeriet samt en lang række kommuner, regioner m.fl.

Mød vores kursister

Familien La Cour

Dynamikken har forandret sig hos familien La Cour. Der er blevet bedre plads og lidt mere rart at være. For nu ved alle, hvorfor de gør, som de gør, og på den måde kan mange konflikter spares. – Det er blevet meget nemmere at være familie. Det har været dejligt at lære de andres enneagramtype at kende. Hvorfor reagerer de anderledes end mig? Hvorfor kommunikerer de på en helt anden måde, end jeg gør det? Vi er jo stadig de samme og har de samme roller, men vi ved mere om hinanden, og vi er kommet tættere på hinanden

Tina og Fie Krag

Normalt, når vi diskuterede, smed jeg altid mine egne løsningsforslag på bordet. Men så begyndte jeg at spørge: Hvad synes du? Og det løsnede op for en dialog. Samtidig blev kommunikationen imellem mor og datter også helt anderledes. Før råbte vi og skreg hele tiden, nu er vi begyndt at kommunikere. Jeg var træt af skolen, gad ikke lytte og ville ikke have, at nogen skulle bestemme over mig. Min mors forandring gjorde, at jeg overlevede.

Anette Jeberg

Inden jeg lærte om Enneagrammet, lå jeg og holdte lange dundertaler om natten. Jeg har tit følt mig forulempet på mit arbejde og følt mig som en total fiasko. Hele mit liv har jeg gået i krig og har kæmpet. I dag tænker jeg ikke så meget over det. Det er blevet ti gange nemmere at være mig.

I NLP Huset emmer der af atmosfære, og man får jo en ny familie. Alle er åbne og imødekommende, og vi kender hinanden på kryds og tværs.

Karen Jensen

Karens udgangspunkt var, at hun ville uddanne sig for i Enneagrammet at blive en bedre leder. Men hendes viden har også haft fordele på familiefronten:  Som 1’er er der altid en rigtig måde, og det er min måde! Jeg har dog lært, at det ikke er tilfældet, og er blevet bedre til at se de andres løsninger. Jeg spurgte fx tit min søn, om han ikke ville lege med nogle kammerater i weekenden, men han havde ikke lyst. Så gav jeg slip – han har jo masser af venner. Han har bare ikke brug for at lege med dem hver weekend