DU PRÆSTERER BEDST MED DETTE ENKLE RÅD

praestation-nlp-huset

Hvordan præsterer du bedst? Uanset om handler om sport, arbejdsopgaver eller andre drømme, der skal opnås?

Hemmeligheden er, at du præsterer bedst, hvis du kan bevare håbet. Forskning viser nemlig, at de mennesker der er bedst til at håbe og tro på sig selv, når længst.

“Håb er formelt set mere end en optimistisk forestilling om, at alt vil gå godt. (…) det er mere specifikt “troen på, at man har både viljen og midlet til at nå sine mål, uanset hvad disse er””, skriver Daniel Goleman i Følelsernes Intelligens fra 1995 (p. 130).

Det samme taler vi om inden for NLP: Her er det en grundantagelse, når man coacher andre mennesker – eller sig selv – at mennesker når længst i livet, når de tror på, at de har de fornødne ressourcer til at nå deres mål. Også her er håbet og troen på, at det kan lade sig gøre, essentiel.

Håb er er et følelsesmæssigt talent, som kan udvikle og styrke din motivation og præstation. I denne sammenhæng betyder intelligens mindre end håbet og tiltroen.

Men hvordan?

Et enkelt råd herfra er at blive opmærksom på, hvor ofte du tænker “det kan jeg ikke” eller “det kan ikke lade sig gøre”. Det kan være stopklodser i dine tanker, der, uden du ved det, skaber en indre forhindringsbane for dig.

Hav i stedet for tillid til, at det, du ønsker dig, faktisk er muligt.

Næste skridt er…

  1. Forestil dig selv i målet. Hver dag.
  2. Din hjerne vil herefter hjælpe dig med at se mulighederne, der vil bringe dig i nærheden af målet.
  3. Du vil automatisk blive motiveret til at arbejde hen imod at nå målet.Det er lidt det samme, der sker i din bevidsthed hele tiden, når du bliver optaget af noget. Hvis du er gravid: Så ser du pludselig masser af barnevogne og nybagte mødre på gaden. Eller hvis du skal have en ny bil: Pludselig bliver du mere opmærksom på forskellige biltyper. Med coaching og NLP kan man bruge den viden aktivt til at opnå det, man ønsker.

Du kunne også overveje dette

Der findes mange forskellige øvelser inden for NLP og coaching, der tilsammen kan hjælpe dig på rette vej. Hvis du har lyst til at forstå og træne øvelserne sammen med andre, så vælg en af vores NLP-uddannelser.

Lige nu får du en gratis bonus i form af en håndfuld undervisningsvideoer med i købet, hvis du tilmelder dig senest den 1. juni på vores NLP Coach Practitioner  eller NLP Practitioner / NLP Business Practitioner.

De bedste hilsner

Ove Schroll og Lene Bredahl

P.S. Vi håber, du er blevet inspireret – eller måske kender du én som kunne tænkes at blive inspireret af dette blogindlæg? Send endelig linket videre 🙂

Del denne blog:

Tidligere artikler

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev