TÆNK, HVIS ALLE LÆGER VIDSTE, HVORDAN DE BEDST KOMMUNIKEREDE MED PATIENTERNE


Skrevet 17. september 2019 af Lene Bredahl

“Jeg synes, at kommunikationen mellem læge og patient er noget af det mest dyrebare. Typisk har patienten en dagsorden, og lægen har en dagsorden – og hvordan kan de to bedst mødes, så konsultationen bliver en god oplevelse?”

Ordene kommer fra lægen K, som ønsker at være anonym. K har gennemført en efteruddannelse i NLP Huset for netop at forstå sin egen kommunikation bedre. Men også fordi hun som leder skulle opbygge et ambulatorium og gerne ville blive bedre til dialogen med de ansatte.

“Jeg synes, jeg har fået et meget stort udbytte af undervisningen og øvelserne. Meget mere end jeg havde forventet. Det er ikke rocket science, men det har været meget givtigt at møde så mange forskellige mennesker og afprøve de praktiske øvelser. Jeg har fået meget ud af at høre de andres historier, og jeg har faktisk kunnet relatere til alle problemstillinger”, fortæller K.

Fokus på mine værdier har ændret noget

Selv om det var evnen til at kommunikere og samarbejde bedst muligt, der var i fokus for lægen, da hun startede på NLP uddannelsen, fik hun noget oveni, som hun ikke havde forventet. Noget, som rykkede ved hendes selvforståelse og som fik en afgørende betydning:

“Jeg fandt ud af, at jeg kendte mine værdier, men at jeg ikke prioriterede dem i alle hjørner af mit liv. Jeg var rigtig glad for mit arbejde, og det har hele tiden været vigtigt for mig at gøre det godt fagligt. Men jeg blev klar over, at jeg manglede anerkendelse. Det er en vigtig værdi for mig. Jeg tog derfor konsekvensen og sagde mit job op. I dag har jeg et arbejde, hvor jeg bliver anerkendt for det, jeg gør, og jeg er også blevet bedre til at anerkende mig selv”.

Lægen K oplever nu, at der er mere balance i hendes liv, og at hun er mere tro over for sig selv.

Inspiration til andre læger

Lægen K har valgt at blive interviewet her til nyhedsbrevet, da hun håber, at hun kan inspirere andre læger til at se på sig selv og kommunikationen med patienterne. Heldigvis viser en ny international undersøgelse, at vi danskere er nogle af de mest tilfredse i Europa med den behandling, vi får af lægen.
Men måske kunne det blive endnu bedre?

Hvorfor vente?

Måske er du læge eller arbejder på anden vis inden for sundhedssektoren? Måske har du gået og overvejet, om du kunne blive styrket endnu mere i din kommunikation og dine evne til at samarbejde? Så har du muligheden nu.

Tag med på en NLP uddannelse, fx NLP Coach Practitioner og få redskaberne. Du er selvfølgelig også velkommen til at lade dig inspirere af vores kalender herunder.

Har du lyst til at følge vores nyhedsbreve, så tilmeld dig her


DET KAN VÆRE SVÆRT AT GIVE DET HELT RIGTIGE RÅD


Skrevet 16. september 2019 af Lene Bredahl

Har du oplevet, at HR-folk eller ledere, der skal rådgive og sparre med dig, ikke altid giver dig det, du har brug for? Vi hører jævnligt om HR-afdelinger, der fortæller, at det kan være svært at give de helt rigtige råd eller den rigtige sparring.

En af vores tidligere kursister, lad os kalde hende Kamilla, kender til den problemstilling. Hun er HR-chef i en produktionsvirksomhed og havde også indset, at der skulle noget andet til, end det, hun var uddannet til på universitetet. Derfor havde hun længe ønsket sig en decideret coach uddannelse. Hun håbede, at det ville give hende bedre forudsætninger for at stille de gode spørgsmål til ledere og medarbejdere. Spørgsmål, der kunne afføde en anden form for afklaring og indsigt.

Kamilla gennemførte derfor uddannelsen NLP Coach Practitioner hos os. Her fik hun tre vigtige erkendelser, som hun har taget med tilbage i jobbet:

1. Lyt

“Jeg har fået folk til at tale mere ved at lytte mere og sige mindre. Vores virksomhed er kendetegnet ved, at folk tænker meget og bliver inde i deres hoveder. Efter jeg gennemførte coach uddannelsen er der et par ledere, jeg har fået til at tale mere. Fordi de kender svaret – og fordi de har personaleansvaret og ved, hvad der skal til”.

“Jeg havde for nylig en rigtig god samtale med en leder. Jeg havde hans tillid i forvejen, men nu kunne jeg pludselig bruge principper fra NLP Coach Practitioner. Gennem samtalen fik jeg ham til at reflektere over hans måde at agere på som leder i virksomheden, fordi der var problemer i hans afdeling. Det har forandret noget hos ham.

2. Jeg er blevet modigere til at stille spørgsmål og ikke selv have svaret

“Som HR-chef er det supervigtigt at være den forretningsmæssige sparringspartner og få lederne til at reflektere. Det er vigtigt at indse, at ansvaret for løsningen ikke altid ligger på mine skuldre, men på deres. Jeg er blevet modigere til at stille nogle spørgsmål og ikke selv have svaret. Det gør ikke noget, at jeg stiller spørgsmål den modsatte vej”.

3. Vær åben over for at ansætte ledere og medarbejdere, der ikke ligner os selv

“Jeg mener, det er vigtigt at være åben over for at ansætte ledere og medarbejdere, der ikke nødvendigvis ligner os selv. Det er nemt i en ansættelsessamtale at tænke,”hvor er det en spændende og sød person, fordi vedkommende ligner én selv og de andre i afdelingen”. Men de virkelig gode teams er jo stærke, netop fordi folk er forskellige.”

“Jeg oplevede dette, da jeg gik på uddannelsen i NLP Huset. Hele grundideen med NLP og coaching er jo netop, at vi skal anerkende, at vi er forskellige. Det blev tydeligt på holdet, netop fordi vi var så forskellige. Det var et meget stærkt hold – og alle gik “all in” og var meget åbne”.

Bedste hilsner

Ove Schroll og Lene Bredahl

P.S. Kamilla siger om vores undervisning:

“Jeg vil fremhæve nærværet i undervisningen, som det helt specielle. Der var ingen powerpoints eller andet, der måske kunne gøre nogle lidt nervøse, selv om vi er voksne mennesker. Der var bare menneskelig kontakt og mulighed for at spørge underviserne undervejs. Vi fik konkrete redskaber fortalt i et dagligdags sprog, som vi kunne gå direkte hjem og bruge. Jeg anbefaler stedet til alle, jeg kender”.

Vi har fået tilladelse til at bringe historien i anonym form af vores tidligere kursist

P.P.S. Har du lyst til at følge vores nyhedsbreve, så tilmeld dig her


VI LYVER IKKE, NÅR VI SIGER, DET GØR EN FORSKEL


Skrevet 2. september 2019 af Lene Bredahl

Vi har de sidste par uger skrevet nogle blogindlæg og nyhedsbreve om nogle af fordelene ved mindfulness. Og vi lyver ikke. For forskning viser, at det faktisk virker. Hvis du får en fast praksis med mindfulness, vil du som sagt over tid opleve mindre stress og mere ro og nærvær. Somme tider er 2-3 minutter dagligt tilstrækkeligt.

Vores kursister siger det samme.

Mød fx Anne på 35 år, der for nylig gennemførte Mindfulness Practitioner:

“Jeg er mere i nu’et og tager tingene mere afslappet. Med Mindfulness har jeg forandret min indstilling til tingene – og jeg er helt tilpas med det, som er i mit liv lige nu”.

Anne begyndte uddannelsen i NLP Huset i foråret. Hun var dengang drænet for energi, midt i sin barselsorlov og i tvivl om hun skulle starte egen virksomhed. Ægteskabet var udfordrende og hverdagen fyldt op med små børn.

Da Anne startede på Mindfulness Practitioner, havde hun dyrket yoga i ca. 15 år og mediteret en lille smule. Men på grund af børnene og alt det andet, oplevede hun, at det var svært at få etableret en god praksis. I dag har det ændret sig.

“Jeg mediterer stadigvæk. Jeg har sagt til mig selv, at jeg skal prioritere det. Det betyder, at jeg praktiserer mindfulness 5-6 dage om ugen. Jeg bruger også de grundholdninger, som er så vigtige i mindfulness – dvs. venlighed, åbenhed og at være ikke-dømmende, når jeg ser på mine tanker. Det virker for mig, og det betyder, at jeg har fundet en stilhed i stormen”.

Det er ikke bare vores kursister, som finder mindfulness-metoden værdifuld. Også ude i verden arbejder mennesker på at få udbredt metoden, så alle lige fra skolebørn, travle voksne og syge får hjælp med mindfulness.

Læs fx denne artikel fra Psykiatrifonden

Læs eller ring

Er du blevet nysgerrig efter at læse mere om vores Mindfulness Practitioner uddannelser, så kig her. Du er også altid velkommen til at ringe til os i NLP Huset for at høre nærmere – telefon 70 21 90 01.

Bedste hilsner

Ove Schroll & Lene Bredahl

P.S. Har du lyst til at følge vores nyhedsbreve, så tilmeld dig her


3 FEJL, DU IKKE VED, DU BEGÅR, NÅR DU ER STRESSET


Skrevet 26. august 2019 af Lene Bredahl

Stress. Det er typisk noget, som påvirker mange mennesker i dag. Måske er du også stresset indimellem? Så kan du måske lære af en af vores kursister, Hannah, der fandt ud af tre “fejl” eller ting, hun skulle gøre anderledes for at undgå stress.

Hannah har netop har gennemført Mindfulness Practitioner uddannelsen i NLP Huset. Hun arbejder i økonomiafdelingen i en stor offentlig organisation, hvor hun har en presset hverdag med for mange opgaver.

Hun forklarer de 3 “fejl”, hun begik, før hun blev introduceret for mindfulness:

1. Jeg troede, jeg skulle multitaske

“Jeg troede, jeg skulle multitaske på mit arbejde for at det hele kunne gå hurtigere. Men det hjælper ikke – tværtimod. I dag stopper jeg mig selv og tænker: “Nej, nu gør du det her færdigt!”, når jeg midt på en arbejdsdag forsøger at gøre flere ting på én gang. Jeg prøver også i løbet af dagen at nyde at være, der hvor jeg er. Fx når jeg mærker vandet fra bruseren om morgenen i badet, i stedet for at være på arbejde i mine tanker allerede der kl. 6 om morgenen. Det føles godt”.

2. Jeg troede på mine egne automatiske negative tanker

“Førhen troede jeg på mine egne automatiske negative tanker. På uddannelsen er vi blevet trænet i at se de tanker – og at lade dem passere. Det synes jeg ikke, jeg kan helt endnu, men jeg tror, det kommer. For der er sket en forandring. Fx var der for nylig en episode med mig og en kollega, hvor jeg troede hun var kritisk over for mig og min tilgang til en bestemt arbejdsopgave. Men bagefter kunne jeg godt se, at min kollega faktisk prøvede at hjælpe mig. De negative tanker har tidligere været en stressfaktor, der ville have påvirket mit humør i længere tid. Nu ved jeg, at det bare er tanker, som jeg kan lade være”.

3. Jeg troede, jeg skulle arbejde hele tiden

“I alt for lang tid har jeg ikke sagt fra på mit arbejde. Jeg har typisk taget opgaver med hjem i weekenden for at få lavet noget mere. Det gør jeg ikke mere. Jeg har været alt for ansvarlig.”

Sådan har Hannah gjort

Hannah har gennemført uddannelsen, hvor hun har lært den anerkendte mindfulness metode (Jon Kabat-Zinns evidensbaserede MBSR-program) til at få mindfulness ind under huden. Derudover har hun fået indført en fast rutine med at meditere hver dag.

“Jeg har fået indført en vane med at meditere 20 minutter hver morgen i toget til København. Jeg kan tydeligt mærke forskel i forhold til i starten af uddannelsen. Nu mærker jeg mere ro, og så er jeg blevet gladere. Jeg kan mærke helt ned i maven, at jeg kun skal arbejde 37 timer om ugen. Nu er det ikke bare ord, der kommer ud af munden på mig. Nu ved jeg det på en helt anden måde”.

Læs eller ring

Er du blevet nysgerrig efter at læse mere om vores Mindfulness Practitioner uddannelser, så kig her. Du er også altid velkommen til at ringe til os i NLP Huset for at høre nærmere – telefon 70 21 90 01.

Bedste hilsner

Ove Schroll & Lene Bredahl

P.S. Har du lyst til at følge vores nyhedsbreve, så tilmeld dig her


4 ÅR ER GODT NOK LANG TID!


Skrevet 1. august 2019 af Lene Bredahl

Det tænker mange, når de først hører om vores 4-årige NLP Psykoterapeut uddannelse. Ja, det er lang tid. Men du kan nå at hoppe af flere gange. Holde pause og komme tilbage.

Undervejs på NLP Psykoterapeut uddannelsen får du nemlig forskellige forløb, som du kan bruge til noget konkret.

Efter 1. år har du redskaberne, der gør dig mere nærværende, lyttende og i stand til at stille bedre spørgsmål. Du er blevet bedre til at lede din egen følelsesmæssige tilstand og kan coache andre ud fra grundlæggende modeller. Du bliver certificeret som NLP Practitioner – en uddannelse, som findes i rigtigt mange lande rundt omkring på kloden.

Efter 2. år kan du nedsætte dig som coach. Du kan sætte et lille skilt på døren og tage imod klienter. Du har nemlig coachet mange gange og har fået erfaring med at arbejde kreativt med coaching og NLP. Du bliver certificeret som NLP Master Coach

Efter 3. år bliver du gradvist mere fagligt og personligt robust, så du kan håndtere og hjælpe mennesker gennem det svære og det tilsyneladende meningsløse. Du er formodentlig begyndt at have klienter for langsomt at starte din klinik op. Du kan et par aftener om ugen bruge NLP Husets terapilokaler, og du kan vælge at tage penge for sessionerne. 3. år afsluttes med en eksamen, som skal bestås, før du kan gå videre på 4. og afsluttende år.

Efter 4. år er du uddannet NLP Psykoterapeut (MPF – dvs. du kan blive medlem af Psykoterapeutforeningen, da vores uddannelse er godkendt og anbefalet af foreningen). Du kan nu arbejde som terapeut for klienter enkeltvis eller i grupper.

Du kan også tage uddannelsen som en faglig efteruddannelse – det gør fx mange psykologer, læger, psykiatere, skolelærere, pædagoger, jordemødre og sygeplejersker for at styrke deres faglige profil.

Vi reklamerer for dig…

Vi tilbyder at reklamere for dig på vores hjemmeside, mens du er under uddannelse. På den måde finder klienterne lettere frem til dig.

Der findes kun to skoler i Danmark, der uddanner NLP Psykoterapeuter. Der findes derfor heller ikke mange certificerede NLP Psykoterapeuter.

Skal du være én af de få?

Bedste hilsner

Ove Schroll & Lene Bredahl

P.S. Har du lyst til at følge vores nyhedsbreve, så tilmeld dig her


“KAN MAN LEVE AF DET?”


Skrevet 9. juli 2019 af Lene Bredahl

Det er det spørgsmål, vi typisk får i telefonen, når folk ringer til os om NLP Psykoterapeut uddannelsen

“Ja, man kan godt leve af at være NLP Psykoterapeut”, er det korte svar.

Men for at komme godt i gang kræver det især en ting: At man øver sig.

At man tager klienter ind allerede under uddannelsens 3. og 4. år. Det er ikke så afgørende, hvad prisen er – eller om du gør det gratis. På den måde bliver du en dygtig psykoterapeut, samtidig med at du får ambassadører, der kan anbefale dig videre til dem, de kender.

Vi tilbyder at reklamere for dig på vores hjemmeside, mens du er under uddannelse. På den måde finder klienterne lettere frem til dig.

Der findes kun to skoler i Danmark, der uddanner NLP Psykoterapeuter. Der findes derfor heller ikke mange certificerede NLP Psykoterapeuter. Skal du være én af de få?

Skal du med?

Bedste hilsner

Ove Schroll & Lene Bredahl

P.S. Har du lyst til at følge vores nyhedsbreve, så tilmeld dig her


DEN LETTE GUIDE TIL NLP PSYKOTERAPEUT UDDANNELSEN


Skrevet 25. juni 2019 af Lene Bredahl

NLP Huset - Liselotte Hjorth

Vi har samlet en let guide til dig, der overvejer NLP Psykoterapeut uddannelsen. Og til dig, der bare er nysgerrig efter, hvad man laver på Psykoterapeut uddannelsen er selvfølgelig også velkommen til at læse med… ;-))

Guiden bygger på et interview med én af de nuværende kursister på 3. år, Liselotte Hjorth, der også er en afholdt underviser på forskellige andre uddannelser i NLP Huset

1. Dygtigere til problemstillinger af alvorlig og eksistentiel karakter

“Du bliver dygtigere til at kunne arbejde med problemstillinger, som er dybere og af en mere alvorlig karakter som fx sorg, angst og livskriser. Jeg oplever, at 3. år på NLP Psykoterapeut uddannelsen bygger ovenpå alt det, man lærer om NLP og coaching på de to første år. På 3. år arbejder vi meget med at berolige klientens nervesystem. Vi rummer klienten og situationen, ligesom klienten kommer til at rumme det, der er svært ud fra et ressource-synspunkt”.

2. Du får en mesterlære i at hjælpe andre mennesker

“Som underviser ved jeg, hvor afgørende det er, at man som kursist får metoderne “mellem hænderne” fra start. Så det er en kæmpe fordel, at man på denne uddannelse prøver det på egen krop helt fra første dag. Vi er ude at øve – først med medkursister og siden klienter.

Du gennemgår jo også selv en udvikling i det, både som terapeut og som menneske. Og du får al den støtte du skal bruge. Du får simpelthen en mesterlære i at hjælpe andre mennesker. Den udvikling svarer til at lære at køre bil. Du er nødt til at prøve at køre selv – og i starten med en hjælper ved siden af.”

3. Du får papir på dine kompetencer løbende

“NLP Psykoterapeut uddannelsen i NLP Huset er en af de få psykoterapeut-uddannelser på markedet, hvor du bliver certificeret af Psykoterapeut-foreningen. Det har været vigtigt for mig, at jeg får en på markedet anerkendt uddannelse.

Allerede efter et år – NLP Practitioner – får du din første certificering, som kan gøre dig mere attraktiv på arbejdsmarkedet. Efter andet år på NLP Master Coach får du næste certificering, og du er i stand til at arbejde som professionel coach. Tilsvarende binder du dig ikke til alle fire år fra starten.“

Skal du med?

Bedste hilsner

Ove Schroll & Lene Bredahl

P.S. Har du lyst til at følge vores nyhedsbreve, så tilmeld dig her


WOW-EFFEKTEN HOLDER


Skrevet 16. maj 2019 af Lene Bredahl

“Når jeg har læst jeres nyhedsbreve i metroen, bussen eller toget, har  det haft sådan en “wow-effekt” på mig. Det er rigtig rart at høre forskellige case-historier fra kursisternes hverdag. Det er jordnært, menneskeligt og ærligt. Jeg har nærmest glædet mig til dem”.

Ordene kommer fra Helene Ottosen, der netop nu er i gang med en NLP Coach Practitioner uddannelse i NLP Huset. For hende har nyhedsbrevene været et vigtigt skridt i beslutningsprocessen om at vælge NLP Huset.

“Jeg har læst nyhedsbrevene både før og efter, jeg er startet i NLP Huset. Jeg tænkte, trods wow-effekt, “kunne det virkelig være sådan?”. Efter jeg er startet i NLP Huset kan jeg se, at det faktisk er et troværdigt billede, nyhedsbrevene har tegnet af uddannelserne. Og jeg har fået meget mere end nyhedsbrevene lovede”.

Selv om Helene kun er halvt igennem NLP Coach Practitioner, har hun fået rigtig meget ud af det, både på arbejde og privat.

“Det har givet mig rigtig meget indsigt i, hvordan jeg er som person i forhold til min kæreste, min bonusdatter, mine veninder og forældre. Jeg havde inden en forestilling om, at jeg ikke generaliserede og ikke plantede følelser i min omgangskreds. Men allerede den første dag fandt jeg ud af, at jeg havde taget fejl. Jeg oplever, at jeg hviler mere i mig selv nu og accepterer min omgangskreds mere end før.”

Helene arbejder i Københavns Lufthavn, hvor hun sælger parfume. Hun mærker allerede en stor forskel, efter hun er startet på uddannelsen.

“Jeg kalibrerer (iagttager) kundens øjenbevægelser, toneleje og ser,  om hun sveder og er stresset. Så forsøger jeg at skabe en god oplevelse for hende, hvor jeg stiller åbne spørgsmål og viser personlig interesse. Kunden går fra at være gæst til at blive en slags “ven”. Mange vender tilbage til mig og siger: “Du vidste, hvad jeg ville have”. Men i virkeligheden lyttede jeg bare og var nærværende.” 

Selve salget går også “supergodt”, ifølge Helene. Tidligere har hun følt, at det var lidt kedeligt at gå på arbejde. Sådan er det ikke mere.

“Jeg føler ikke, jeg har haft en eneste sur kunde de sidste 3-4 uger. Og jeg får at vide, at jeg ser glad ud. Folk spørger, har du vundet i Lotto? Ja, det kan man godt sige, på det personlige plan”.

 

P.S. Har du lyst til at følge vores nyhedsbreve, så tilmeld dig her


FÅ HJÆLP TIL SELVHJÆLP, SÅ DU KAN ÆNDRE PÅ DINE MØNSTRE


Skrevet 9. maj 2019 af Lene Bredahl

Vores kursister tilmelder sig vores NLP uddannelser af mange forskellige grunde. Den typiske grund er, at folk ønsker at blive en bedre leder eller medarbejder. Men når folk går i gang med uddannelsen støder de typisk disse tre mønstre eller problemstillinger:

1. Jeg lytter ikke ordentligt efter

Fra tid til anden oplever de fleste knas og uoverensstemmelser i forhold til andre. Det er en del af livet. Men bliver du ved med at være irriteret på en bestemt person eller har du en uløst konflikt med andre, kan du på et af vores NLP uddannelser få “masseret” dit mønster, hvis du vel at mærke selv har lyst til at arbejde med det. Det kan gøre dig mere bevidst om, hvad der er på spil i dine relationer. Og det vil helt sikkert forbedre dit forhold til de konkrete personer både nu og her – og på længere sigt, uanset om det er chefen, den irriterende kollega, ægtefællen eller børnene.

2. Jeg tror, jeg kan læse andres tanker

Meget ofte bliver folk på vores NLP uddannelser opmærksomme på, at de i mange år har gættet sig frem til, hvad andre mennesker tænker. Vi har nogle teknikker, der gør dig bevidst om, hvordan du fortolker hvad andre siger og gør. Resultatet er en anden tilgang til dig selv og andre mennesker.

3. Jeg spænder ben for mig selv

Alt for ofte oplever vi, at folk spænder ben for sig selv. Forstået på den måde, at begrænsende overbevisninger og forestillinger om os selv, kan forhindre os i at udleve vores fulde potentiale. Hos os får du redskaberne til at arbejde med din personlige udvikling, så du mere målrettet kan arbejde hen imod det, du ønsker. Vi arbejder både med de små skridt – og de helt store livsforandrende.

Husk!

En uddannelse hos os er ikke dyrt i forhold til, hvad det koster at være i et forløb hos en coach, terapeut eller en psykolog. Hos os får du en teoretisk baggrund og en række redskaber, som du kan bruge til at forstå dig selv og andre med – til gavn resten af livet.

Vi starter NLP grunduddannelsen op 3 gange om året (i januar, maj og september) – kig her, hvornår næste hold starter

 

Bedste hilsner

Lene Bredahl


SÅDAN KAN NLP BRUGES, NÅR DU ARBEJDER PROFESSIONELT MED MENNESKER


Skrevet 6. maj 2019 af Lene Bredahl

Inden for NLP er der mange teknikker, du kan bruge, hvis du arbejder  professionelt med andre mennesker. Fx bliver man på NLP Husets kurser trænet i at være nærværende og iagttage andre mennesker. Og det på en måde, så de føler sig set og forstået.

En af vores nuværende kursister, Rikke, er i fuld gang med at tage NLP til sig på NLP Practitioner uddannelsen. Hun oplever allerede nu, hvordan hun er blevet bedre til sit arbejde.

Rikke er socialpædagog og arbejder på et bosted for voksne   udviklingshæmmede. Hun tager sig af beboerne, der mange gange ikke har et verbalt sprog. Det betyder, at hun er vant til at aflæse kropssprog, mimik og gestus.

Flytter et andet menneskes mentale tilstand

I forhold til de udviklingshæmmede beboere har Rikke fået øjnene op for begreberne pacing – leading, som hun allerede har draget fordel af. Pacing-leading handler om, at man iagttager og sætter sig i et andet menneskes følelsesmæssige sindstilstand, hvorefter man langsomt flytter tilstanden et mere hensigtsmæssigt sted:

“Vi har fx en beboer, som har svært ved at træffe valg, fordi hun tit ser forskellige skrækscenarier for sig. Jeg er begyndt at køre med på hendes tanker og taler med hende om, hvad det værst tænkelige scenarie er. Så taler vi lidt om det, og i løbet af samtalen kan hun godt se, at det ikke kommer til at ske. Så ender det med, at vi kan grine sammen af det. Jeg tror, hun føler sig mere hørt, fordi hun får lov til at tænke alle sine tanker igennem”.

Spørgeteknikker hjælper

Også når Rikke drøfter pædagogiske ideer og tanker med kollegerne, mærker hun en forskel:

“Jeg er nu blevet endnu bedre til at spørge ind til mine kollegers praksis, så jeg måske kan lære af dem. Jeg er også blevet mere bevidst om den måde, vi finder de bedste løsninger til beboerne. Nu har jeg fået en teknik, som jeg kan bruge alene eller sammen med kollegerne”.

Skal du med?

Har du ligesom Rikke lyst til at lære mere om NLP, så se her

Vi starter NLP grunduddannelsen op 3 gange om året (i januar, maj og september) – kig her, hvornår næste hold starter

Bedste hilsner

Lene Bredahl


SÅDAN GØR DU OP MED STRESS


Skrevet 29. april 2019 af Lene Bredahl

Cecilie, der arbejder som konsulent, gik ned med stress for halvandet år siden. Hun besluttede sig for, at det ikke skulle ske igen. Men hvordan? Skulle hun gå til psykolog? Skulle hun læse selvhjælpsbøger? Eller hvad skulle der til?

Ved et tilfælde faldt hun over uddannelsen NLP Practitioner. Det blev vendepunktet for hende.

“Der var flere ting, der især ændrede mit syn på mig selv og min omverden”, forklarer Cecilie. “Jeg forstod, at vi hver især har vores “model af verden”, altså vores forskellige oplevelser af verden. Det var en øjenåbner, at jeg ikke kan forudsætte, at andre fortolker verden ligesom mig”.

“En anden ting, som gik op for mig, var at jeg havde mange begrænsende overbevisninger. En begrænsende overbevisning, som “Jeg er ikke god nok” gik igen, både når jeg tænkte på mig selv som mor, som kone, som medarbejder og i min fritid. En anden begrænsende overbevisning var “livet er en kamp”. Begge overbevisninger var begrænsende for mig og enormt energikrævende. Men jeg arbejdede en del med det i nogle NLP-øvelser, og fik det vendt til en mere positiv og støttende overbevisning – nemlig “livet er en leg”.

“En tredje ting, vi arbejdede med på uddannelsen, som jeg fik meget ud af, var vores værdier. Nu er jeg pludselig blevet opmærksom på, hvilke værdier jeg har – hvad der betyder noget for mig”.

I dag har Cecilie det godt. Men det har været hårdt arbejde at få bevidstheden om sig selv og omverdenen ændret, så det sidder på rygraden. Og det er stadig et hårdt arbejde, fortæller Cecilie.

“Det tager tid at afkoble dårlige vaner, det havde jeg helt sikkert ikke kommet til uden NLP. Uddannelsen er det eneste, der virkelig har kunnet flytte mig et nyt og bedre sted hen. Jeg mener ikke, at jeg går ned med stress igen, fordi jeg nu har fået redskaberne til at analysere mig selv og mine omgivelser”.

Cecilie valgte selv at betale for NLP Practitioner uddannelsen

Vi starter NLP Practitioner uddannelsen op 3 gange om året (i januar, maj og september) – kig her, hvornår næste hold starter

Bedste hilsner

Lene Bredahl


URBAN RETREAT GIVER NÆRVÆR, RO OG FLOW


Skrevet 17. april 2019 af Lene Bredahl

Retreats er ofte noget, vi forbinder med at hive stikket ud. Tage langt væk, mærke sig selv og være stille.

Jeg var selv engang på retreat i Saharaørkenen, hvor jeg i 10 dage fordybede mig i stilhed og væren.  4 af dagene var jeg i soloretreat helt alene i den store stille ørken, og der arbejdede jeg med min forbindelse til det dybere sted, hvor kærligt nærvær og bevidst væren kan komme fra. Det var en uforglemmelig oplevelse, som jeg har med mig hver eneste dag.

De færreste af os kan tage 10 dage ud af kalenderen, hver gang vi har et behov for at træne kvaliteter som ro, flow, væren og nærvær. Derfor tilbyder vi nu små bidder af de teknikker og tilgange til livet, som man kan lære på de længere retreats. Overkommelige bidder af inspiration midt i storbyen – én søndag ad gangen.

For de fleste er det mere realistisk at opleve et mentalt åndehul en enkelt dag. En dag, hvor man bliver i byen og ikke skal rejse langt væk. Den mulighed vil vi gerne tilbyde, og vi har derfor skabt vores eget koncept for Urban Retreats. Vi inviterer dig indenfor en søndag, hvor du får styrket oplevelsen af ro indefra, oplevelsen af nærvær, oplevelsen af flow.

På det første Urban Retreat den 9. juni tager vi udgangspunkt i hjertekohærens. Det er et begreb, som vores underviser Pia Trane Jørgensen (cand.pæd.pæd.psyk) glæder sig til at fortælle dig om. Det betyder på godt dansk, hvordan man opnår balance mellem fornuft og følelse i alt, hvad man gør.

Med udgangspunkt i psykologisk forskning forklarer Pia, hvordan menneskesindet og hjertet fungerer. Læger og psykologer fra HeartMath Institute i Californien har forsket i, hvordan hjerterytmen fungerer i forhold til sindet. De har opdaget meditation som en vej til en mere stabil hjerterytme og større mental balance.

På vores Urban Retreat vil du på egen krop opleve, hvordan din hjerterytme indvirker positivt på din sindstilstand. Du vil blive guidet gennem lette yogaøvelser og meditationer, der giver dig ro og balance – og en oplevelse af at komme ind til din kerne. Øvelserne kan du tage med dig hjem bagefter – og dermed får du mulighed for at komme tilbage til tilstanden.

Vi tilbyder i løbet året flere Urban Retreats med forskellige temaer. Alle UrbanRetreats bliver guidet af Pia Trane Jørgensen, der også arbejder som underviser på yoga- og meditationsrejser og som coach og terapeut.

Vil du vide mere? Eller er du klar til at tilmelde dig? Så klik her

Bedste hilsner

Lene Bredahl


BEDRE TRIVSEL, LAVERE SYGEFRAVÆR


Skrevet 14. april 2019 af Lene Bredahl

I Guldborgsund Kommune falder sygefraværet blandt ledere og medarbejdere stille og roligt. Læs her hvordan et samlet fokus på bedre trivsel sammen med ansættelsen af interne konsulenter i kommunen har været med til at nedbringe sygefraværet over de seneste 3-4 år. Én af disse konsulenter bruger blandt andet værktøjer fra NLP og coachingens univers i sit daglige arbejde som trivselskonsulent.

Vi prioriterer HR-konsulenter

I 2016 besluttede byrådet i Guldborgsund, at der skulle etableres en HR- og Arbejdsmiljø-afdeling for at forbedre trivslen samtidigt med, at der generelt blev sat fokus på trivslen overalt i kommunen. I modsætning til mange andre steder valgte kommunen at ansætte interne konsulenter til opgaven. Og konsulenterne har mange forskellige faglige baggrunde. Det ser ifølge trivselskonsulent, Asmus Nickolei Andersen, ud til at have lønnet sig. ”Jeg har oplevet flere tilfælde, hvor en leder siger, at det går fantastisk –  Hvordan kan vi holde fast i det? Det er jo et tegn på, at hele organisationen er i bevægelse”, fortæller Asmus.

En af hemmelighederne bag den bedre trivsel er blandt andet en helhedsorienteret tilgang til trivslen i kommunen, hvor man ser på alle sider af trivslen – både hos ledere og medarbejdere.

NLP og coaching forandrer

Det er blandt andet værktøjer hentet fra NLP Huset, som Asmus bruger dagligt, når han arbejder med coaching, konflikthåndtering eller trivsel. ”For mig er NLP ikke bare et coachingværktøj, men et mindset, som giver mig en anden måde at se mennesker, kommunikationen og organisationen på”.

Coacher 56 personer

Når Asmus coacher personalegrupper, gør han især brug af overbygningsuddannelsen NLP Master Coach fra NLP Huset. Herfra har han lært at gøre sig fri af metoderne og arbejde kreativt med NLP: “Jeg har for eksempel prøvet at coache en gruppe på 56 personer. Det var noget af en udfordring, så jeg var noget spændt på resultatet, men det fungerede ret godt”.

Asmus bruger i gruppecoaching hele rummet, da han fra NLP-teknikkerne ved, at det kan gøre en forskel at bevæge sig rundt fysisk, når man skal tænke over et problem. Menneskers hjerner er jo forbundet til kroppen. Og det har vist sig, at man tænker bedre og mere helhedsorienteret, når man flytter sig fysisk. ”Jeg har flere faglige og menneskelige strenge at spille på, men NLP følger mig overalt i det, jeg gør. Det er et superstærk redskab”.

Overvejer I efteruddannelse til jeres medarbejdere?

Står I en lignende situation, hvor I gerne vil arbejde med trivslen blandt jeres medarbejdere og ledere? Så kunne en NLP uddannelse være en stærk ressource for de interne konsulenter, der skal hjælpe med til at skabe forandringen.

Se hele vores kursusprogram her

Bedste hilsner

Ove Schroll og Lene Bredahl


MERE TRYK PÅ RESSOURCEKNAPPEN


Skrevet 24. marts 2019 af Lene Bredahl

Har du allerede en grunduddannelse inden for NLP og coaching? Ønsker du at blive endnu bedre til at coache, at arbejde med konflikthåndtering og skabe en fællesskabsfølelse i en gruppe? Så overvej vores overbygning – NLP Master Coach. Her kan du møde nogle virkelig dedikerede medkursister. Typisk går de meget målrettet efter at bruge uddannelsen til at udvikle og arbejde med mennesker.

En af vores kursister er Lotte, der er tilmeldt vores næste NLP Master Coach uddannelsen. Hun har fået lov til for nylig at springe ind på det igangværende Master-hold for at tage et modul om konflikthåndtering. Hun har nemlig travlt.

“Jeg er højgravid og har en ambition om at nå at læse stoffet og få så meget af
efteruddannelsen som muligt inden baby kommer til verden. Heldigvis har min mand lovet at tage sig af barnet, mens jeg er på kursus eller træner. Måske tager jeg også noget af efteruddannelsen via Skype”.

Lotte er glad for at være startet på Masteren og ved nu mere om, hvad der venter hende:

‘Der bliver virkelig skåret ind til benet. Man lærer at komme bagom folks forsvarsmekanismer meget hurtigt og se, hvad problemet i virkeligheden drejer sig om, når folk udtaler sig. Det er fedt, at der bliver lagt noget til det, vi lærte på Coach Practitioner uddannelsen. Vi lærer i højere grad at trykke på ressourceknappen for at skabe en forandring sammen med andre mennesker”.

Lotte har i en længere årrække været selvstændig og ledet en personalegruppe. Hun fik meget ud af sit personale og ønsker nu at professionalisere sin evne til at udvikle mennesker. Hun er oprindeligt uddannet lærer og arbejder på med tiden på at kombinere sit nuværende job som folkeskolelærer med et job som coach, parterapeut, konsulent evt. med kursus og undervisning målrettet lærere i folkeskolen.

Lotte er overbevist om, at overbygningen på coachuddannelsen er det hele værd:

“Jeg er indstillet på, at det kommer til at kræve en del træning at tage NLP Master Coach uddannelsen. Men jeg brænder så meget for at komme til at bruge mine tilegnede færdigheder professionelt resten af mit liv, at det er det værd”.

Er du blevet nysgerrig og overvejer at tage på NLP Master Coach uddannelsen med Lotte? Så ring på 70 21 90 01 eller skriv til os


BLIV EN BEDRE KOMMUNIKATIONSMEDARBEJDER


Skrevet 13. marts 2019 af Lene Bredahl

På vores coachuddannelse oplever vi indimellem, at der deltager kommunikationsmedarbejdere. Et eksempel på det er Christina, der har arbejdet i en del år m kommunikation i en større offentlig organisation.

Bedre til at lytte og spørge ind
Da Christina tilmeldte sig vores coach uddannelse, havde hun et ønske om at blive en endnu dygtigere til sit fag. Hun opfattede sig selv som én, der i forvejen var god til at lytte og stille åbne spørgsmål. Alligevel gjorde det en stor forskel for hende at gennemføre uddannelsen:

– Jeg oplever, at de interviews, jeg gennemfører nu, er præget af en større grad af tillid og et mere intenst nærvær. Jeg lytter simpelthen mere og bedre. De spørgsmål, jeg stiller, opstår mere intuitivt i nuet, fordi jeg i højere grad fornemmer det menneske, jeg sidder overfor. Det gælder også, når jeg har rådgiverkasketten på.

Som regel får vores kursister meget mere med sig hjem, end de egentlig havde forestillet sig. Det mærker Christina også i sin dagligdag på jobbet.

– Jeg er blevet bedre til at lede mig selv, når jeg vil udvikle kreative ideer, hvis noget opleves som kedeligt, eller der er en opgave, som jeg føler mig usikker på. Nu er jeg i stand til at agere og motivere mig selv på en helt anden bevidst måde end før.

Vores kursister bliver præsenteret for et hav af NLP-teknikker og øvelser, så de som regel får revideret deres syn på sig selv og andre. Ofte oplever vi, at folk kommer tættere på det, de ønsker sig:

– Jeg har indimellem haft det svært i mit arbejdsliv, fordi jeg næsten altid har følt, at jeg skulle overperforme. Nu her efter coach uddannelsen er jeg blevet langt bedre til at lede og motivere mig selv følelsesmæssigt. Jeg justerer løbende på mine negative automatiske overbevisninger, så jeg fx i stedet for at tænke “det er ikke godt nok”, vælger at tænke mere konstruktive og støttende tanker.

Coach uddannelsen har betydet, at jeg føler mig som et gladere menneske, for jeg har fundet ind til en mere autentisk kerne.

Overvejer du også at tage en coach uddannelse hos os? Så læs mere her


MULIGHED FOR AT UDDANNE DIG TIL NLP PSYKOTERAPEUT


Skrevet 14. februar 2019 af Lene Bredahl

NLP Psykoterapeut

Kender du muligheden for at uddanne dig til NLP Psykoterapeut ved NLP Huset?

Ved NLP Huset er vi et ud af to steder i Danmark, der er blevet blåstemplet som uddannelsesinstitution for NLP psykoterapeuter. Første hold på 12 studerende har nu været i gang siden august 2018.

Selv om vi ønsker at formidle forskellige NLP- og psykoterapeutiske teknikker, har vi først og fremmest fokus på at uddanne mennesker, der kan hjælpe andre mennesker.

I vores uddannelse stræber vi efter det, som psykologi-professor Carsten René Jørgensen efterlyser i sin nyeste bog: At man som psykoterapeut får større fokus på, hvad der foregår i det terapeutiske rum, frem for at være alt for fokuseret på at følge en strategi med metoder og
teknikker, der kan “fixe” patienten.

Vi har med andre ord fokus på nærværet i terapisituationen. Undersøgelser viser nemlig, at 80 procent af forandringen hos et andet menneske netop afhænger af, hvor god kontakten er mellem terapeut og klient.

Bliv NLP Psykoterapeut

NLP Husets psykoterapeut-uddannelse er 4 årig. De to første år består af henholdsvis NLP Practitioner/Business Practitioner og NLP Master. Har du allerede gennemført de to uddannelser, er du faktisk halvvejs igennem Psykoterapeut uddannelsen. På overbygningen fokuserer vi meget på at coache, hjælpe og støtte mennesker med ondt i livet.

Har du lyst til at blive NLP Psykoterapeut, har du mulighed for at starte på grunduddannelsen  næste gang den 23. maj 2019. Har du allerede en NLP Master, kan du tilmelde dig 3. År på NLP  Psykoterapeut uddannelsen her

 


ARBEJD MED DIN MENTALE TILSTAND


Skrevet 7. februar 2019 af Lene Bredahl

Arbejd med din mentale tilstand

Det er afgørende, at du er følelsesmæssig intelligent, uanset om du er leder eller medarbejder.

Hvis du som leder er bevidst om dine følelser og din mentale tilstand, kan du lettere gå forrest og motivere dine medarbejdere, også i modgang. For medarbejderne styrer hele tiden efter dig som leder og bliver ubevidst påvirket af din tilstand.

For dig, som er medarbejder, vil et større fokus på din følelsesmæssige intelligens også skabe større tilfredshed i dit arbejdsliv.

Lederen er gruppens følelsesmæssige guide

Denne tankegang kommer fra psykologen Daniel Goleman, som har gjort begrebet “følelsesmæssig intelligens” kendt verden over siden 1995. Han gør opmærksom på, at ledere til alle tider har “været gruppens følelsesmæssige guide”:

“Leaders have always played a primordial emotional role (…). Throughout history and in culture everywhere, the leader in any human group has been the one to whom others look for assurance and clarity when facing uncertainty or threat, or when there´s a job to be done. The leader acts as the group´s emotional guide”. ( Læs mere her: http://www.danielgoleman.info/topics/leadership/)

Ligesom Daniel Goleman, mener vi i NLP Huset, at det er vigtigt, uanset om man er leder eller medarbejder, at kunne lede sig selv til en hensigtsmæssig følelsesmæssig tilstand. Vi arbejder med forskellige NLP-teknikker, der gør dig i stand til det. Med snart 29 års erfaring inden for NLP, coaching og mindfulness ved vi, at udbyttet er stort.

Udbyttet ved at stifte bekendskab med NLP

● For dig som leder vil du bedre kunne lede andre til at nå mål og ikke udelukkende fokusere på opgaven. Som en sidegevinst vil du føle dig mindre stresset og mere motiveret.

● For dig som er medarbejder vil du – ved at blive bevidst om dine følelser i forbindelse med fx en bestemt opgave, en kollega eller chefen – få redskaberne til at flytte dig mentalt. Du vil også føle dig mindre stresset.

Vi udsender snart en serie mails, der har til formål at inspirere lederne. Men kun for ledere, der er tilmeldt en særlig liste. Skal du med?

Ja tak, jeg vil gerne have tilsendt inspiration  og kampagnetilbud til mig som leder


OPLEVER DU OGSÅ BROK PÅ DIN ARBEJDSPLADS?


Skrevet 3. februar 2019 af Lene Bredahl

Om brok

Fra tid til anden oplever man som regel utilfredshed på arbejdspladsen. Men kender du det, at nogle kolleger eller medarbejdere har en tendens til at se tingene fra en negativ vinkel og brokke sig over alt fra kaffen til forandringer på arbejdspladsen?

Vi ved fra neurovidenskaben gennem de seneste 20 år, at har man først fået en indgroet vane med at være negativ, kan det blive svært at se nye muligheder. Hvis man over tid påvirker sin hjerne med negativitet, så har det en tendens til at blive forstærket og hjernen ændrer sig som en konsekvens af det.

Billedet af en usund hjerne – og hvad man kan gøre

Rent fysisk kan man se forandringer på scanningsbilleder af en usund hjerne præget af negativitet og en sund hjerne med stærke forbindelser. Forskellen ser man i strukturerne, der virker mere sammenfaldne og ødelagte i den usunde hjerne.

“Thought changes structure (…) I saw people rewire their brains with their thoughts, to cure previously incurable obsessions and trauma”. (Læs hele artiklen, hvor den anerkendte psykiater Norman Doidge udtaler sig i dette link)

Heldigvis ved vi fra neurovidenskaben, at hjernen har kapacitet til at udvikle sig og ændre sig. Der har været forsøg med mennesker, som har ændret deres
hjerner via ændrede tankemønstre. Hvor de tidligere havde tvangstanker og traumer, kunne de ved at ændre på tankerne få en mere hensigtsmæssig adfærd.

NLP læner sig netop og ad denne hjerneforskning og arbejder med, at du kan påvirke dig selv til at få mere hensigtsmæssige vaner, adfærd og tanker. Med NLP kan du lære at sætte dig selv og andre i en hensigtsmæssig tilstand, så du er mere motiveret og konstruktiv.

Vi mener…

Vi mener, at hvis der er meget brok på arbejdspladsen, er det vigtigt at opdage det og undersøge, hvad den handler om. At brokke sig kan nemlig være en måde at være sammen på. Og det kan være smart at have noget andet at være fælles om. Ikke mindst fordi, en negativ hjerne kan føre til uhensigtsmæssige vaner og mønstre, hvilket ikke gavner nogen.

Klik her, hvis du som leder ønsker at blive inspireret til, hvordan du kan styrke dit personlige lederskab i den kommende tid:

Ja tak, jeg vil gerne have tilsendt inspiration  og kampagnetilbud til mig som leder


SÅDAN SKABER DU FORANDRINGER PÅ DIN ARBEJDSPLADS


Skrevet 27. januar 2019 af Lene Bredahl

Vidste du at op imod 80 procent af organisatoriske forandringer mislykkes eller ikke
færdiggøres?

Lederen i dag skal mere end nogensinde før være dygtig til at håndtere forandringer
både internt i organisationen og eksternt som fx markedet, forbrugerne og globale kriser.

Udfordringen er, at mange ledere ser forandringer som en mulighed for at styrke
forretningen. Men mange gang går forandringerne i vasken af forskellige årsager. For
mange ansatte og mellemledere bydes forandringer ikke velkomne, fordi de har set
mange forandringer, som er mislykkedes.

Forstå forandringen med medarbejdernes øjne
For at lykkes med forandringer, er det vigtigt at lederne identificerer sig med
medarbejderne for at forstå, hvordan forandringerne ser ud fra deres vinkel.

For de ledere der får ideerne til forandringen vil mange gange få et sus ud af at tænke
stort. Til gengæld vil de mellemledere og medarbejdere, der skal føre forandringen ud i
livet, let komme til at opleve det nye som kaotisk og utrygt. Når man som medarbejder
møder det ukendte og kaotiske, træder urhjernen til og bliver bange, for den kan bedst
lide, når tingene er overskuelige og meningsfyldte.

Medarbejderne skal have opfyldt deres behov for mening og engagement
For at lykkes med et forandringsprojekt er det vigtigt at medarbejderne får opfyldt deres behov for mening og engagement. Det kan lederen skabe ved at være indlevende og forstå sig selv og sine medarbejdere, ligesom han eller hun skal være dygtig til at kommunikere forandringerne.

Se iøvrigt Paul Strebels artikel “Why do Employees Resist Change?”, 1996, p.86 – hvori
Strebel refererer til en undersøgelse i USA. Undersøgelsen viser, at op imod 80 procent
af de undersøgte projekter mislykkes.

Klik her, hvis du som leder ønsker at få tilsendt inspiration til, hvordan du kan styrke dit
personlige lederskab i den kommende tid.  Du får også tilsendt kampagnetilbud.

Ja tak, jeg vil gerne have tilsendt inspiration til mig som leder


MINDST 3 GODE GRUNDE TIL AT VÆLGE MINDFULNESS


Skrevet 24. januar 2019 af Lene Bredahl

Hvem henter børn i dag? Har jeg husket at købe mælk? Hvordan skal jeg kunne nå at gøre denne opgave færdig, når der er 10 andre ting, som også er vigtige? Kender du det med, at der er mange bolde i luften, som kan afføde travlhed, stress eller at tankerne hele tiden løber afsted med dig?

Du får her tre gode grunde til at begynde at praktisere mindfulness:

Grund nr. 1: Du får det bedre, fordi du vil opleve et fysisk og psykisk velvære
Rent fysisk vil dit immunforsvar blive styrket, du vil sove bedre – og du vil opleve at være mindre stresset. Mentalt vil du opleve mere ro, harmoni og glæde.

Grund nr.2: Du bliver bedre til at holde fokus og koncentrere dig
Du vil opleve, at du bliver bedre til at være nærværende og få mere ud af livet. Du vil få styrket din koncentration og evnen til at fokusere – og det vil også påvirke dine relationer til din chef, dine kolleger og din familie.

Grund nr. 3: Mindfulness virker stressforebyggende og som behandling
Feedbacken fra kursisterne på Mindfulness Practitioner er, at det virker. Mindfulness er blevet så udbredt at læger verden over udskriver “mindfulness” på recept, fordi det dæmper stress, angst og depression.

På Mindfulness uddannelsen får du også redskaberne til at holde fast i en mindfulness-praksis resten af livet. Det er en investering i dig og det gode liv.

Læs om Mindfulness Practitioner her.

Læs mere om, hvad Mindfulness er i det hele taget.

 

 

 


SÅDAN UNDGÅR DU KONFLIKTER PÅ JOBBET


Skrevet 2. januar 2019 af Lene Bredahl

En af vores tidligere kursister, Caroline på 42, havde arbejdet som lærer på den samme skole i flere år, da der pludselig opstod en konflikt mellem hende og nogle kolleger. Caroline følte sig forurettet og blev meget vred på både den nærmeste chef og på kollegerne. Det endte med en sygemelding fra Caroline i ca. 3 uger.

“Jeg blev så gal, at min HR-chef hørte om det. Hun indkaldte mig til et møde for at finde ud af, hvordan de kunne hjælpe mig tilbage på jobbet”, forklarer Caroline.

Lidt nødtvunget gik HR-chefen med til Carolines forslag om at få et kommunikationskursus i NLP Huset, da bedre kommunikation ville gavne både Caroline og hendes kolleger.

Særligt én øvelse gjorde forskellen

På kurset var der særlig én NLP-øvelse, som gjorde forskellen for Caroline.

“Der var en øvelse, hvor jeg kom til at se tingene fra en bestemt mandlig kollegas vinkel, og bagefter så jeg både ham og mig selv udefra. Det var en af de kolleger, som jeg havde det svært med. Det var virkelig hårdt at se sig selv være SÅ vred”.

“Da jeg kom tilbage på arbejde oplevede jeg, at jeg fik et bedre forhold til kollegaen. Det er meget mærkeligt, men måske udstråler jeg noget andet nu. Jeg har ikke den vrede inde i mig mere og kan derfor bedre lytte og observere ham på en positiv måde. Han er begyndt at opsøge mig for at tale med mig – og så er han begyndt at rose mig”.

P.S. Caroline er et opdigtet navn på kursisten, da hun ønsker at være anonym.

Læs mere om NLP i denne artikel


FÅ RO I MAVEN LIGESOM LEDEREN KAREN


Skrevet 18. december 2018 af Lene Bredahl

Da Karen for et år siden sagde ja til et job som driftsleder i servicesektoren, var hun klar over, at det ville være vigtigt med en opkvalificering i forhold til at stå i spidsen for afdelingens 45 medarbejdere. Hun ville gerne coache og lede medarbejderne, så de selv begyndte at løse deres problemer i dagligdagen.

I kraft af en NLP Business uddannelse fik Karen redskaberne, som gav hende ro i maven som leder. På det år, der er gået, er der sket en “kæmpe forbedring” med Karens egne ord. Medarbejderne tager nu ansvar for at løse deres problemer med borgerne.

Derudover oplever Karen, at relationerne mellem medarbejderne er blevet bedre: “Jeg har en kvindelig medarbejder, som i starten bekymrede sig meget om sine borgere, og som kunne bruge rigtig meget tid på at fortælle de andre, hvad de skulle gøre og ikke gøre, hvis hun en dag skulle have fri”.

De andre medarbejdere vendte øjne af hende, småsnakkede bag hendes ryg og var i det hele taget godt og grundigt træt af hende.

“En dag gik jeg en tur med kvinden, hvor vi talte sammen længe. Jeg valgte at bruge en øvelse fra NLP uddannelsen, hvor jeg spurgte ind til hendes følelse, når hun skulle overgive borgeren til kollegerne. Hun følte afmagt og var frustreret, for hun følte ikke, at de andre hørte efter. Jeg tilbød så at overtage den følelse af afmagt, hun sad inde med – og være en slags vikar for hende og hendes følelser. Det accepterede hun – og blev meget lettet”.

“Efterfølgende er der sket en stor forandring. Nu behøver jeg bare kigge på hende, hvis hun begynder at fortælle de andre, hvad de skal gøre og ikke gøre. Så tier hun stille og skuldrene falder ned. De andre er også begyndt at høre mere efter, hvad hun siger – og de har det meget bedre sammen i gruppen”, forklarer Karen.

P.S. Navnet “Karen” er et alias, da lederen ønsker at være anonym

Læs mere om NLP i denne artikel


PEG PÅ EN TING, DER ER BLEVET ANDERLEDES, EFTER DU HAR LÆRT AT BRUGE NLP


Skrevet 28. november 2018 af Lene Bredahl

I NLP Huset skriver vi som tidligere nævnt på en bog om NLP. En bog, som forhåbentlig kan inspirere rigtigt mange mennesker. I den forbindelse interviewer vi blandt andet forskellige nuværende og tidligere kursister om, hvad de har fået ud af en NLP uddannelse. Vi vil gerne dele vores møde med Dariana, som er en af vores nuværende kursister.

Dariana, der er IT- og forretningskonsulent og sanger, vandt i september en NLP uddannelse i NLP Huset.

Dariana havde hørt om NLP-teknikkerne fra sin mand, der for en del år siden gennemførte sådan en uddannelse. Netop det kursus havde en afgørende betydning for dem begge, for siden manden tog sin NLP-uddannelse har de brugt erkendelserne til at kommunikere hensigtsmæssigt i deres parforhold.

På NLP uddannelsen lærer man bl.a., at alle mennesker har hver sin “model af verden”, og at man er nødt til at spørge ind til det enkelte menneskes oplevelse af tingene i stedet for at gætte sig til, hvad den anden mener og tænker. For at lære mere om NLP har Dariana derfor de sidste 5-6 år selv ønsket at gennemføre en NLP-uddannelse.

Nu er Dariana i fuld gang og har allerede fået mange ting ud af det.

“Jeg føler mig gladere efter jeg er kommet i gang med uddannelsen, for jeg kan bruge det i forhold til familien, kollegerne og mine egne mål. Især er jeg blevet opmærksom på, at der skal være balance i mit liv – jeg lader være med at slå mig selv oven i hovedet, hvis der er noget, jeg ikke har energi til den ene dag. Så må det vente til den næste.”

Dariana peger især på én øvelse, der gjorde en stor forskel.

“Det var øvelsen “De logiske niveauer”, der gjorde størst indtryk på mig. Øvelsen går ud på, at man coacher en anden person, der har et bestemt mål. Som coach hjælper man coachée med at undersøge, om målet hænger sammen i forhold til vedkommendes kompetencer, værdier, identitet og vision – fx. Det var utroligt at se, hvordan man ved at stille spørgsmål og guide coachée rundt – fysisk i en gulvøvelse – kan forankre målet så stærkt, så personen, man coacher, kan se det for sig på alle niveauer. På den måde bliver målet endnu mere sandt for vedkommende”.

“Øvelsen faldt mig naturlig at coache i. Jeg lærte også rigtig meget om mig selv, fordi jeg som coach blev så berørt af det, der skete med coachée. Det satte mange tanker i gang – fx at jeg oplever at have en særlig evne til at mærke andre mennesker”.

Det var Darianas historie helt kort. Vi håber, du også vil hjælpe os: Peg på en ting, der er blevet anderledes efter du har lært at bruge NLP.

Skriv gerne direkte til os på info@nlphuset.dk.

Bedste hilsner fra

Ove og Lene

Læs mere om NLP i denne artikel


HVORNÅR BRUGER DU KONSTRUKTIV FEEDBACK?


Skrevet 12. november 2018 af Lene Bredahl

En af vores kursister, der er fraskilt, fortalte for nylig, at hans ekskone pludselig syntes, at han havde forandret sig. Hun oplevede, at han var blevet meget mere positiv og konstruktiv, når de talte sammen om sønnens hverdag.

– Hvad er der sket?, spurgte hun. Han svarede, at han var startet på en NLP uddannelse, hvor man lærer at give konstruktiv feedback. Måske var det fordi han gik og øvede sig på at give feedback, at ekskonen oplevede ham mere positiv og konstruktiv, tænkte han.

Hvis du har taget en uddannelse hos os, kender du helt sikkert vores feedback-model.

Husk feedbackmodellen består af en “sandwich”:

● Tre specifikke positive ting, du har lagt mærke til
● En “bøf” – dvs. et enkelt udviklingsområde, som formuleres positivt og som et forslag
● En overordnet positiv tilkendegivelse.

Bruger du feedback-modellen? I hvilke situationer bruger du den?

Lad os høre fra dig. Det vil være god inspiration til vores kommende bog om NLP.

Kontakt os enten via Facebook, LinkedIn eller direkte på vores mail

Vi glæder os til at høre fra dig

Lene Bredahl & Ove Schroll

Læs mere om NLP i denne artikel


HVAD HAR DU BRUGT NLP TIL?


Skrevet 4. november 2018 af Lene Bredahl

HVAD HAR DU BRUGT NLP TIL?

Vi ved af erfaring, at man kan hjælpe andre mennesker et stykke hen ad vejen med coaching. Og vi ved også, at kombinerer man coaching med forskellige NLP-teknikker, kan man nå endnu længere. Det er som om, at de mål mennesker sætter sig eller de problemstillinger, de måtte have, bliver langt lettere at overkomme.

Det særlige ved NLP Huset er netop, at vi kombinerer NLP og coaching. Det har vi arbejdet med i 28 år og har mødt masser af kursister, der har brugt netop kombinationen NLP og coaching i deres arbejde og i deres privatliv – uanset om de var ledere, medarbejdere eller selvstændige coaches.

Som vi har skrevet tidligere, er vi i NLP Huset begyndt at skrive en bog, der kan løfte NLP til et nyt niveau. Du kan hjælpe os, hvis vi må bruge din historie som case i bogen (det er også muligt at optræde anonymt).

Så skriv meget gerne helt kort, hvordan du havde det før og efter dit møde med en af vores NLP uddannelser. Hvad var vendepunktet?

Du kan vælge at skrive på Facebook/LinkedIn eller direkte til os på info@nlphuset.dk.

Alle historier vil tjene som inspiration, men vi vælger dog kun at gå videre med nogle få.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Lene Bredahl & Ove Schroll


NY CO-CREATION BOG OM NLP


Skrevet 28. oktober 2018 af Lene Bredahl

NY CO-CREATION BOG OM NLP

Mange mennesker kender i dag til NLP – altså Neuro Lingvistisk Programmering – som blev grundlagt tilbage i 1970´erne. Det er fx fra NLP den udbredte forestilling stammer: At man automatisk spejler hinandens kropssprog, når man har en god dialog.

Men NLP er så meget andet – og kan bruges til at få bedre relationer, bedre selvledelse og bedre kommunikation. Med relativt enkle teknikker kan man skabe store forandringer for én selv eller andre.

I NLP Huset har vi de seneste 28 år arbejdet med at udvikle og forfine NLP-teknikkerne – med inspiration fra vores mange kursister og vores mange coaching- og terapisessioner. Denne viden er vi ved at beskrive i en bog, der skal føre NLP videre til et nyt niveau: NLP 2.0.

Vi håber, at bogen kan blive et co-creation projekt. I samarbejde med nuværende og tidligere kursister og andre interesserede vil derfor vi i de kommende måneder spørge ind til oplevelser og erfaringer med NLP. Hvis du følger vores arbejde og kommer med inputs, er der gode muligheder for at få en større forståelse af dig selv, og hvordan du og andre med fordel kan arbejde med NLP.

Vi forestiller os, at dialogen med jer først og fremmest kommer til at foregå på LinkedIn og Facebook, men følg også med i de nye tanker her på bloggen og i vores nyhedsbrev. Her deler vi vores erfaringer, øvelser, information om kurser – og du kan også være ekstra heldig at få et godt tilbud.

Vores nyhedsbrevs-tilmelding finder du på vores hjemmeside (www.nlp-huset.dk) – scroll ned i bunden af denne side for at tilmelde dig.


‘DET HAR VÆRET DET HELE VÆRD’


Skrevet 16. september 2018 af Lene Bredahl

Hvordan bliver man en god leder, hvis man er helt ny i faget? Det var et af de spørgsmål, Susanne Hauzmann for 17 år siden tumlede med, da hun blev udnævnt til leder for sundhedsområdet i Tårnby Kommune.

Susanne Hauzmanns indgangsvinkel til at blive leder var en uddannelse som sociolog, men hun følte, at hun manglede nogle konkrete værktøjer til at lede sine medarbejdere med. Hun havde lært nogle overordnede teorier om ledelse og organisationer, men når det kom til dagligdagen, kom hun til kort.

Ændrede opfattelse af medarbejderne

Susanne undersøgte derfor grundigt mulighederne for efteruddannelse og valget faldt på NLP Huset. Allerede fra starten var hun sikker på, at uddannelsen NLP Leder Practitioner kunne give hende de værktøjer, hun ledte efter.

Efter at have gået på uddannelsen i et par måneder, kom hun en dag hjem til sin mand og sagde:

– Mine medarbejdere har ændret sig fuldstændigt, hvortil han svarede – Tror du ikke, det er dig, der har ændret dig?

Det gik op for Susanne, at hun tænkte anderledes om sig selv og andre som følge af uddannelsen. Hun blev så inspireret af at gå på uddannelsen og møde andre ledere fra både det offentlige og det private, at hun fortsatte på andre uddannelser som fx NLP Master uddannelsen, Ennagrammet og Mindfulness.

Efter et stykke tid sendte Susanne alle sine medarbejdere på NLP Practitioner og Enneagram uddannelserne. Og den beslutning var både medarbejderne og Susanne godt tilfredse med.

– Efter uddannelsen begyndte vi at arbejde struktureret med tilgangen til hinanden og til borgerne. Det ændrede sig i en positiv retning. Vi blev alle meget bevidste om, at vi ser tingene forskelligt, og på den måde fik vi et mere holistisk syn på borgerne. Som leder brugte jeg også min viden fra uddannelserne ved ansættelsessamtaler og medarbejdersamtaler.

Positive konsekvenser af NLP og Enneagram uddannelserne

– Specielt i forhold til borgerne, der fx kunne have en kronisk sygdom, oplevede vi bedre resultater. I stedet for at tænke: “Hvordan kan det være at borgeren ikke har forstået den vejledning, jeg har givet?”, så ændrede medarbejderne mindset og tænkte i stedet for: “Hvordan kan jeg formidle det her på en anden måde, så borgeren forstår det, og så det giver værdi?”

De positive konsekvenser af den nye tilgang på arbejdspladsen var til at få øje på:

– Vi oplevede større held med at skabe forandringer i samarbejdet med borgerne. Sygefraværet blandt medarbejderne faldt, og folk blev der i rigtig mange år, kunne jeg se, forklarer Susanne.

– Godt nok har kurserne i NLP Huset kostet nogle penge og noget tid. Men det har været det hele værd!

I dag har Susanne Hauzmann skiftet job til udviklingskonsulent i Tårnby Kommune og fungerer også i perioder som underviser og censor på Københavns Professionshøjskole og andre steder, der udbyder lederuddannelser.


SÅDAN UNDGÅR DU MISFORSTÅELSER PÅ ARBEJDET


Skrevet 2. september 2018 af Lene Bredahl

Kender du det? Chefen giver en opgave til afdelingen, som får medarbejderne til at køre i hver sin retning. De har forstået opgaven forskelligt – og resultatet er en masse spildt arbejde og frustrationer.

Når du får en opgave fra din chef, bør du straks gå i dialog og bede om at få mere information.

Prøv at gøre følgende:

 • Sig, hvad du hører, hun siger, og hvordan du forstår opgaven
 • Fortæl, hvad konsekvensen af det, hun beder om, er. Og hvad konsekvensen af det ikke er.

Dermed formidler du, hvilke billeder opgaven, skaber i dit hoved. Og dermed kan din chef tage højde for det og se om det passer til hendes forestilling. I udveksler med andre ord jeres “modeller af verden”, som ofte er vidt forskellige.

P.S. Ønsker du bedre resultater og relationer på job og privat, så har vi løbende kurser, der kan hjælpe dig. Se her i linket, hvornår vi starter næste NLP Business hold


HVORDAN DU MØDER DINE BØRN MED OVERSKUD EFTER EN LANG ARBEJDSDAG


Skrevet 29. august 2018 af Lene Bredahl

NLP Træner uddannelsen - Lene Bredahl underviser

Kender du det? At køre træt og halvstresset hjem fra arbejde. Dine tanker kredser om dagen, der gik og alt det, du ikke nåede og som ligger og venter på dig til i morgen. Du kommer hjem, men du har ikke helt overskuddet til at være nærværende over for dine børn.

Situationen er typisk for en del af vores kursister.

En tidligere kursist, lad os kalde ham Simon, er en travl direktør fra en stor international virksomhed. Han brugte en øvelse fra NLP Huset til at komme hjem med overskud og nærvær til familien.

Lad dig inspirere og prøv øvelsen:

 1. Læg mærke til, hvordan du har det, nu hvor du er på vej hjem fra arbejde i bilen, på cyklen eller med toget.
 2. Forestil dig nu, at du kommer ind ad døren derhjemme. Oplev det fra børnenes perspektiv: Hvad ser de komme ind ad døren? Hvad hører og mærker de mon?
 3. Se dernæst situationen udefra: Forestil dig, at du kommer hjem og ser situationen udefra, når du kommer ind i stuen med børnene. Du skal udelukkende opleve situationen, som om du var en flue på væggen.
 4. Langsomt kan du prøve at undersøge situationen via de to perspektiver (børnene og fluen på væggen) og herfra give dig selv nogle gode råd til, dels hvad børnene har brug for, og dels hvad hele situationen kræver af dig, nu hvor du ser den udefra.
 5. Gå nu tilbage til dit udgangspunkt, hvor du mærker dig selv og måske kan tage nogle af de gode råd til dig.
 6. Nu vil du være mere klar til at møde familien med nærvær.

Øvelsen virkede for Simon, der hver dag gennemgår de 6 trin på vej hjem fra arbejde. Efterhånden tager det kun 5 minutter at lave øvelsen i bilen. Resultatet har været et helt andet og mere hyggeligt familieliv, fordi han er anderledes nærværende og lyttende.Øvelsen kan også bruges til at styrke forholdet til din partner, dine kolleger, medarbejdere og kunder.

P.S. Uanset om du er leder eller medarbejder tilbyder vi kurser, der bygger på dokumenteret viden om, hvordan hjernen fungerer og kobler det til kommunikation og coaching. I et fortroligt rum med max. 14 kursister får du masser af øvelser, viden og indsigter ind under huden, som både kan bruges på job og privat. Se her i linket, hvornår vi starter næste NLP Business hold


EN GAVE AT GIVE VIDERE


Skrevet 10. juni 2018 af Lene Bredahl

Ulla Hermansen meldte sig som assistent på en NLP uddannelse med ét formål, men fik meget mere ud af det, end hun havde håbet. – Jeg blev faktisk spurgt, om jeg havde lyst til at være assistent, da jeg var i gang med at læse NLP Master Coach. Jeg syntes, det kunne være super spændende at afprøve det, jeg havde lært og få lov til at gøre brug af det ved at coache andre, fortæller Ulla.

Rollen som assistent er velkendt for enhver, der har gået på en uddannelse i NLP Huset. Der er nemlig tilknyttet assistenter på alle uddannelserne. Assistenterne er der for de studerendes skyld til at coache, hjælpe, støtte og supplere underviserne undervejs. De er også til stede på øveaftenerne, hvor de også bidrager.

En forskel
Ulla har lige siden hun begyndte på sin NLP Coach Practitioner uddannelse haft et stort ønske om at gøre en forskel for andre, men assistentforløbet kom også til at gøre en forskel for hende selv.

– Det var spændende at få lov til at følge nogle andres proces, deres rejse og deres udvikling. Det har givet mig rigtigt meget. At være vidne til, hvor meget andre rykker sig både fagligt og på det personlige plan, det er helt fantastisk. Derudover har det også været små milepæle på min vej. Jeg har fået mulighed for at coache mere, og det har givet mig stor læring og erfaring. Det har styrket mig rigtig meget i, at det er den vej, jeg skal gå.

Udover at være assistent for både et Practitioner- og et Masterhold har Ulla også fået supervision undervejs. Det er et forløb på 20 timer med både gruppe- og individuel supervision, som er obligatorisk for at gå videre på bl.a. træneruddannelsen.

– Jeg gik ind til supervisionen helt åben og tænkte ”Nu ser vi, hvad der sker”. Det, jeg troede, jeg skulle have ud af det, var at finde den røde tråd med mine uddannelser og blive en bedre coach for eksempel ved at få styr på modellerne, værktøjerne og tilstandene. Og jeg har lært endnu mere end jeg havde troet. Det har bundet en fantastisk sløjfe om alt det, jeg har lært, fastslår hun.

Et frivilligt skub
Selvom man bliver presset, synes Ulla at alting bliver bedre efter de ”omgange” man får i supervisionen. – ‘Tommelskruerne’ bliver lige sat på endnu engang. Det er ufatteligt, at vi beder om det igen og igen, for at ryge helt ud på kanten af vippen, til man ikke kan komme længere. Men til sidst bliver den sidste brik lagt, og man får ro og et godt perspektiv på det hele. Det er virkeligt alle forundt, siger hun.

Ulla føler, hun har fået evnen til at tage tingene meget mere oppefra og ned og har fået en stor ro og tiltro til, at tingene sker, som de nu sker. – Kendetegnet for NLP Huset er, at vi går styrket derfra hver gang. Man bliver samlet op og hørt. Der er ingen vej tilbage, smiler Ulla, der allerede har adskillige kurser linet op til den nærmeste fremtid.

_______

Hvis du også gerne vil være assistent på en NLP Coach uddannelse, så læs mere her


REGNEDRENGE I STRÆKZONEN


Skrevet 1. maj 2018 af Lene Bredahl

Talknusere skønt forenet af undervisning i rundkreds, rollespil og helt nye måder at kommunikere på. Det lyder som noget af en udfordrende opgave. Ikke desto mindre kastede uddannelsesleder Lise Jonassen sig ud i at præsentere regnedrenge og -pigerne for NLP, da hun sammen med NLP Huset lavede et par moduler, der skulle omhandle personlige udviklingsværktøjer i BDOs efteruddannelsesprogram ”Væksthus for medarbejdere”.

– Jeg havde fuld tillid til Lene og Ove. De tog udfordringen op med konsulentopgaven. De arbejder ikke med lektionsplaner og fast pensum, men fornemmer undervejs, hvad der sker i rummet, og tilpasser undervisningen til det. Det er en af deres styrker.

Lise forklarer, hvorfor valget faldt på NLP Huset som samarbejdspartner, da der skulle skrues efteruddannelse sammen for revisionsfirmaet BDOs ansatte. – Der er en overordnet ramme med gode tanker bag og ikke nogen form for minutplanlægning. Når de har undervist 5 hold, er der ikke 5 hold, der har fået samme undervisning, siger hun.

Skepsis og hokus pokus
Fordommene om, at revisorer måske vil finde øvelser, hvor man skal forestille sig farvede cirkler og lave gulvøvelser, lidt for meget hokus pokus, har en lille smule hold i virkeligheden. – Det er ikke altid de nemmeste arbejdsbetingelser for Lene og Ove som konsulenter. Pludselig skal deltagerne lære om kommunikation og lave rollespil.

Men NLP er også meget andet, og der er ingen, der får trukket noget ned over hovedet. Flere af kursusdeltagerne lægger da som regel også ud med at se tingene an og være lidt besværlige og flere kæmper imod. De vil ikke være de første til at vende sig.

– Når den første skepsis har lagt sig og der bliver løsnet på slipset, så synes de, det er sjovt. Så giver gruppen ligesom grønt lys, og folk er generelt glade, positive og synes, det er spændende. Men der er ingen tvivl om, at kursisterne bliver tvunget ud af deres normale komfortzone og hevet over i strækzonen af Lene og Ove.

Hvad skal en revisor med NLP?
Men hvorfor skal revisorerne hos BDO overhovedet arbejde med kommunikation og personlig udvikling? Ifølge Lise er svaret indlysende. Vi har mange små og mellemstore kunder, som lægger meget hjerteblod i deres forretning. Derfor er det vigtigt, at de bliver mødt af en forståelse for det og ikke mindst af en god dialog med vores revisorer. Kunden må gerne sidde tilbage med følelsen af:

”Carsten, min revisor, går op i mig og min virksomhed”, siger hun.


DET ER FEDERE AT VÆRE MIG


Skrevet 29. april 2018 af Lene Bredahl

Henrik Kocks største udbytte af at tage en NLP Practitioner-uddannelse er en hverdag med meget mere glæde.

Da Henrik skulle vælge en uddannelse undersøgte han markedet grundigt. Han faldt over NLP Huset, og der meldte han sig til.

– Jeg kunne se, at NLP Huset var et godt og anerkendt sted. Jeg vidste en del om NLP inden, fordi jeg læser meget. Men jeg blev meget overrasket over, hvor meget man ikke kan læse sig til, fortæller Henrik om sit første møde med uddannelsen.

Den store forskel for Henrik var, at indlæringen foregik så anderledes end forventet. Han var positivt overrasket over undervisningen.

– Jeg forstod det på en helt anden og meget mere brugbar måde. Måske er det indlysende, men jeg opdagede for alvor, at når man gør noget i praksis i stedet for kun i hovedet, så forstår man tingene bedre, og det bliver operationelt.

Ro og rummelighed
Da Henrik mødte op på sit hold på NLP Practitioner bemærkede han især assistenterne, der altid er til stede på uddannelserne som en ekstra støtte og både er til rådighed for coaching og sparring på træningsaftenerne.

– Jeg så på dem og lagde mærke til hvor meget ro og rumme-lighed, de havde. Jeg tænkte, at jeg kunne have gavn af at at få de to ting ind i mit liv.

Og netop ro og rummelighed er nogle af de ting, Henrik føler, han har fået med sig.

– Før higede jeg meget efter forskellige ting. Jeg har nu givet slip og det er i højere grad mig, der er i kontrol over mine tanker end mine tanker, der har kontrol over mig. Jeg er blevet mere nærværende og er blevet bedre til at lytte og forstå andre. Det har betydet flere samtaler med flere mennesker på et dybere… måske mere hjerteligt plan.

Når Henrik skal opsummere, hvad uddannelsen alt i alt har givet ham, er det ganske simpelt:

– Det er blevet rigtigt meget federe at være mig. Jeg er glad for min hverdag. Hvis jeg skal sige noget, så bliver det et lånt citat, men som er godt og dækkende:” En NLP Practitioner er den bedste gave man kan give sig selv… og andre, fordi de kan ikke undgå at bemærke forskellen.


NU TØR JEG VINDE


Skrevet 27. marts 2018 af Lene Bredahl

Da Morten trådte ind i de store lyse lokaler i Valby, var det ikke kun med et drys af sund skepsis. – Jeg havde meget modstand på det. Jeg syntes, det var for folk, der ikke havde styr på deres eget liv, som skulle fortælle andre, hvordan de skal leve deres, husker golfspilleren, der i dag selv kan kalde sig NLP Coach Practitioner.

Til trods for de bange anelser, dukkede han alligevel op. Og han blev ved med at dukke op, indtil det begyndte at give mening. – Jeg syntes, det var mærkeligt, men det ændrede sig stille og roligt. Jeg fik pludselig en bevidsthed om, hvad jeg render og laver, siger Morten.

Golf – nu med NLP
Morten arbejder professionelt som golfspiller, og underviser også andre i at svinge køllen. Uddannelsen i NLP har både hjulpet på hans egne resultater og på hans måde at undervise på. – Jeg kan især se det på mit bundniveau. Jeg er blevet god under pres – det har jeg ikke altid været. Nu tør jeg vinde. Det er altså noget, man skal lære, siger Morten helt seriøst, uden at fortrække en mine. For det er åbenbart ikke altid let at være den bedste. For vinderen skal holde takketale foran masser af mennesker, vinderen skal tro på det, og vinderen skal turde sætte sit talent på en prøve.

Inden han tvang sig selv på en NLP-uddannelse, fik Morten hjælp af en af NLP Husets ejere, Ove Schroll, til at overkomme sin ”gummiarm.” Der var et eller andet over Ove, som fik Morten overbevist om, at det der NLP rent faktisk kunne et eller andet. – Han var anderledes, end andre psykologer. Ham kan man ikke bare snakke efter munden. Han blev bare ved med at spørge: ”Hvad mener du med det?”, husker Morten og smiler skævt.

Ove gravede tålmodigt i Mortens stille golfsind, og det begyndte at give positive resultater på banen.

Det var Oves skyld
Når Morten underviser, tager han det hele stille og roligt og helst kun én ting ad gangen. Modsat hans egen træner, der er af den gamle skole. – Men jeg stolede blindt på ham. Og så var den ikke længere. Nogenlunde samme forklaring kommer han med, når han skal fortælle, hvorfor han meldte sig til NLP-uddannelsen i første omgang. – Ove mente, at det var noget for mig, siger han – men det kræver altså en uddybning.

– Jeg ved, Ove vil mig det godt, og så overgiver jeg mig. Det er meget sjovt, for sådan er han slet ikke selv. Ham skal man overbevise, det er en dejlig udfordring, at have Ove på træningsbanen, griner han. Morten har spillet siden 1987, og selvom det ikke altid er lige let at finde sponsorer, så elsker han sit job, og han elsker at undervise andre, der har samme kærlighed til sporten.

– Jeg har stadig nerver på – i allerhøjeste grad. Men det er fint. For jeg havner ikke længere i en ond spiral – jeg kommer videre, hvis jeg har et dårligt slag. I dag tror jeg på det – det er nok den største forskel.


TAG LEDELSE SERIØST


Skrevet 27. februar 2018 af Lene Bredahl

Robbert Nickolaj Stecher er en erfaren leder. Han har været på flere lederkurser og har 450 ansatte under sig i LEGO koncernen. Men selvom han havde masser af viden og erfaring i bagagen, meldte han sig alligevel til NLP Husets lederuddannelse på Hvedholm.

– Jeg valgte NLP Huset, fordi det er en af de store institutioner inden for NLP i Danmark, og det har de været igennem flere år. Det, tror jeg ikke, beror på tilfældigheder. – Jeg havde været på en inspirationstur til London, hvor jeg deltog i et et fascinerende NLP-foredrag, og det gav mig lyst til at lære mere, fortæller Robbert.

Det tiltalte ham blandt andet, at forløbene var korte og intense, og at teorien var mikset med megen praksis. – Det er let at tilegne sig og nemt at arbejde med i dagligdagen. – Det er nogle meget simple teknikker, men de rykker. De er velegnet til at arbejde med målsætning, forankring, forhandling, og man bliver bedre til dialog. Det er alt sammen noget, der er vigtigt for en leder at arbejde med.

Robbert blev mere bevidst om sit lederskab og effektiviteten af det. Samtidig fik han sat fokus på, hvor han kunne forbedre sig.

NLP-ledelse i praksis
En af de ting, NLP arbejder med, er tidsforløb. Og det har Robbert brugt i praksis med sine medarbejdere. – Vi rejste fem år ud i tiden for at kigge på vores produktlanceringer. Her talte vi om, hvad vi havde opnået, hvordan det så ud, hvordan det føltes, og hvad vi gjorde. Og var i en mental tidslomme. Det er en meget konkret måde at arbejde med målsætning på. Det virker bare bedre.

Personligt præg
Robbert gik i gang med sin NLP Lederuddannelse lige midt i finanskrisen. Og det kunne ses på de mange tomme stole. – Vi var kun 8, og det var overraskende for mig. Men det betød også, at vi lærte hinanden ret godt at kende, og det blev meget personligt. – Jeg var inde at arbejde med mine egne overbevisninger og se på min adfærd. I det hele taget blev jeg mere bevidst om mine begrænsninger og styrker – det rykkede virkelig.

Et andet perspektiv
En af de mange øvelser, Robbert har taget med sig ud i virkeligheden, var, da han skulle øve sig i at se tingene fra et andet perspektiv. Det gjorde han, da han arbejdede med sit andet vigtige job: Rollen som far. Han kom nemlig ofte træt hjem fra en lang dag på arbejdet, og det vakte sjældent stor begejstring. – Ungerne skreg og teede sig, og jeg havde bare brug for ro. Jeg fik en effektiv coaching, hvor jeg fik øjnene op for, hvilken hverdag, mine børn har. Jeg så tingene fra deres perspektiv, og kunne meget bedre se, hvordan jeg kunne møde deres behov, fortæller han. Han blev klar over, at han kunne bruge tiden hjem i bilen til at koble af, så han var meget mere parat til at være der for sine tre børn.

– Jeg bruger simpelthen transporttiden til at forberede mig på den rolle, jeg skal træde ind i derhjemme. Jeg er blevet bevidst om, at jeg ikke bare kan køre hjem og sætte mig i min hule. Jeg tager det stille og roligt, og når jeg træder ind ad døren, kan jeg være den far, som de har brug for at være sammen med.


MERE END SUCCES


Skrevet 11. januar 2018 af Lene Bredahl

En stor del af Christinas liv har foregået i overhalingsbanen, drevet af en indre lyst til at kunne leve af sin hobby. På sine 33 år har hun nået at være på landsholdet i vandski, haft sin egen tøjvirksomhed YIIP i 9 år, butik med eget design og kunst, samt designet 12 kollektioner for en stor belgisk tøjkæde.

For nogle år siden skiftede Christina dog gear. Hun var sikker på, at hun ville noget andet – noget mere. – Hvad der startede som en kreativ og passioneret drøm, blev en kamp for overlevelse med mit brand YIIP. Og selvom hyren var høj og arbejdstimerne få som freelancedesigner, gav det mig ikke længere det kick af livsglæde, som jeg var så afhængig af. Jeg blev nysgerrig på andre ting. Jeg havde lyst til at udvikle mig og lære nye sider af mig selv at kende. Jeg ville gerne gøre noget andet, end bare at fortsætte med 150 km/t, fortæller hun.

Sorte sneakers med nitter, pandehår klippet markant lige over, så det flugter med de trendy 80’er inspirerede briller, og store badges hæftet på blazerjakken med pufærmer. Det er tydeligt, at damen har været i modebranchen i årevis. Alt ser super tjekket ud på den tilfældige måde. Naturligvis uden at være det.

Den bedste cocktail
Og ligesom Christinas look, var der ingen tilfældigheder, da hun skulle vælge sin udviklingsvej. Markedet blev grundigt undersøgt, og efter at hun havde forsøgt sig andre steder med én-til-én-coaching og en hypnoterapeutuddannelse, havnede Christina i NLP Huset. Det var dog langt fra en tilfældighed. For ligesom det oser ud af hende, når man ser hende, var hun kvalitetsbevidst i sit valg. – Jeg ville simpelthen have den bedste cocktail – the best of the best. Jeg stødte hele tiden på NLP i min research. Jeg havde spurgt flere anerkendte coaches, hvilken vej, de var gået, og samtlige var startet inden for NLP.

Jeg fandt NLP Huset, og jeg ville have den bedste skole. Jeg syntes, det her sted virkede bedst for mig, siger hun. Og for Christina føltes NLP Huset bare rigtigt fra dag ét. – Her er visuelt flot, stedet er lækkert, maden er god, og  Underviserne er kompetente. Jeg havde bare en god fornemmelse, da jeg var her første gang, husker den selvsikre, blonde kvinde.

De vises sten
NLP Coach-uddannelsen og Enneagrammet viste sig at blive Christinas Long Island Ice Tea. Den bedste og mest meningsfulde cocktail, hun kunne forestille sig.- Det har givet mig et større fokus på sande værdier og en grundlæggende forståelse for andre mennesker. Jeg har lært at få god kontakt med andre, og virkelig være opmærksom på, hvor de er. Jeg har fået troen på, at det, der skal ske, sker.

Hele Christinas rejse har da også betydet, at hun har turdet lægge sit liv om. Hun har solgt sin butik, opsagt sit personale og afsluttet samarbejdet med en ellers indbringende forretningspartner. Målet var en god, lang barsel med sit andet barn og en karriere som kunstmaler og selvstændig coach. Og selvom hun stoppede op, dvælede lidt ved NLP’en og sin personlige udvikling, er hun langt fra faldet af på den.

Hun er booket op på udstillinger resten af året. Så det kan godt være, at livet ikke leves med 150 km/t uden at mærke efter, men der er stadig fuld fart på den ambitiøse kunstmaler.

Hun er på ingen måde i tvivl om, at hun valgte det rigtige sted at uddanne og udvikle sig. – Jeg havde en oplevelse af, at alle gerne ville flytte sig, og at der samtidig var en stor rummelighed. Og så var lærerne enormt dygtige. Hver gang, jeg har været til foredrag eller lignende andre steder, bliver jeg kun bekræftet i, at det faglige niveau i NLP Huset er meget højt. Jeg får altid noget med hjem, som jeg kan bruge.

Interesseret i at vide mere om Coaching? Så læs evt. denne længere artikel eller kig nærmere på vores NLP Coach uddannelse

NLP Huset er medlem af ICF – verdens største netværk for coaches. Alle vores coach uddannelser er udviklet i forhold til ICF’s standarder.


DET ER, SOM DET ER


Skrevet 20. oktober 2017 af Lene Bredahl

Af Ulla Hermansen

Jeg har gennem et stykke tid ønsket, at skrive om min oplevelse, som deltager på Mindfulness Practitioner – en uddannelse som er ganske særlig og med en eminent underviser, som forstår at favne og samtidig udfordre den enkelte deltager. Derudover er der et højt fagligt niveau godt suppleret med gennemgribende øvelser og meditation.

Det har taget tid, at nedfælde refleksioner og erfaringer, men helt i tråd med grundtanken i Mindfulness, er det helt ok og jeg møder det uden dom og jeg møder andre helt uden dom og fordømmelse.

Betyder det, at jeg ikke længere bliver vred, såret, frustreret, ked af det – nej, det gør jeg stadig, men det er en tanke og følelse, som hurtig forsvinder og det gør mig i  stand til at møde verden med et nærvær og en 100% tilstedeværelse.

Jeg vil til hver en tid anbefale at deltage i Mindfulness Practitioner – det er et af de forløb, som bliver  skelsættende for ens rejse gennem livet. Det mest fantastiske ved Mindfulness er, at det kan praktiseres overalt og det er helt uden bivirkninger.

Tak for et helt igennem fantastisk forløb og en lang række værktøjer, som jeg vil tage med mig både personligt og professionelt.

Igen: Det er, som det er.


BEDRE TIL AT LØSE KONFLIKTER?


Skrevet 19. oktober 2017 af Lene Bredahl

Vil du gerne blive bedre til at løse konflikter i kraft af din forståelse for dine medmenneskers dybereliggende motivationer?

Enneagrammet er en geometrisk figur, der beskriver 9 forskellige personlighedsmønstre og de skift, der sker, når vi er henholdsvis pressede eller i overskud. Læs mere i denne artikel.

I arbejdet med Enneagramtyperne lærer du både dine egne dybereliggende motivationer at kende, og du får samtidig en god forståelse af de andre typer. Det vil gøre det muligt for dig, at kunne identificere andres dybereliggende motivationer – og det styrker dine konflikthåndteringsevner.

Enneagrammet beskriver desuden hvordan vi kan bruge vores ressourcer endnu mere hensigtsmæssigt for derigennem at opnå større balance og valgfrihed i vores liv. Det gør det samtidig til et stærkt coaching værktøj.

Pissst… Vidste du, at Stanford University har kåret Enneagrammet til at være det mest dybtgående personlighedsværktøj?

Du er altid velkommen til vores Åbent NLP Hus, hvor du kan høre endnu mere om Enneagrammet.


HJERTEMANDEN


Skrevet 6. oktober 2017 af Lene Bredahl

Først skal der smiles af, hyggesludres lidt, og så skal han lige fiske alle sine hjerteformede krystaller op af lommen. Han har både en blårød jaspis og en bjergkrystal. For fem år siden ville han have forsvoret, at han ville beskæftige sig med den slags, men nu kan han godt have gang i 4-5 hjerter ad gangen.

– Jeg har aldrig gået op i sådan noget før, men NLP Huset har åbnet mit sind, siger Bo. Ikke at NLP Huset har noget med krystaller at gøre, men efter at han begyndte at arbejde med sig selv, ved at uddanne sig i NLP og Enneagrammet, blev han også åben over for det spirituelle.

Stort set alle de uddannelser, der er blevet udbudt i de rummelige lokaler, har Bo besøgt. Men det startede med NLP. – ”Sådan noget amerikanerpis”, tænkte jeg. Men i virkeligheden var det fordi, jeg var angst for at forandre mig, fortæller Bo ærligt.

Der var ikke noget at stille op
Men forandret, det blev han. For alt det, han blev præsenteret for, var simpelthen for spændende. Underviserne var dygtige, og der skete hele tiden noget. Der var ikke noget at stille op.

– Underviserne var cremen af cremen hele vejen igennem, så der kommer action på her i Huset. Bo er typen, der taler med hele kroppen. Han læner sig ind over bordet, armene farer rundt, og smilet når hele tiden op til øjnene. Han brænder for stedet, og han brænder for de forandringer, det har givet ham. – NLP´en åbner verden. Det åbner vores sind. Det giver en grundlæggende ro, som jeg har fundet her i Huset.

Hvem var Bo
Førhen vidste Bo ikke helt, hvem han selv var. Jo, han var Bo Petersen, men resten kunne han godt være lidt usikker på. I dag er han en modig mand. – Jeg ved, hvem jeg er, og jeg tør godt stå ved det. Jeg er lykkelig, og jeg tør sige det højt, og jeg tør også sige, når jeg er ked af det.

Planen på sigt er, at han vil være selvstændig. For han lever for at hjælpe andre med at skabe den forandring i dem selv, der gør, at de bedre kan rumme livet; når lettelsen når øjnene, når skuldrene for alvor slapper af. – I dag lever jeg i en fantastisk verden med skønne mennesker.

Der er kommet så mange nuancer på – Det er som om, der er nogen, der har givet mig et farvefjernsyn – i 3D, siger han og griner højt.

Snoretrækket blev klippet
Den største oplevelse, han har haft i NLP Huset, var, da han under en præsentation af sig selv på et NLP-hold, hev en sprællemand op af tasken for at illustrere, at nu var snoretrækket klippet over. Han havde selv taget kontrollen over, hvem han var, og hvordan han reagerede på omverdenen.

– Det er sjovt, men når man forlader NLP Huset, så kommer man ud i en verden, hvor der er færre idioter end før. Jeg kunne pludselig rumme mig selv, og så kan man automatisk også bedre rumme andre.

Vil du vide mere om NLP? Så er her en længere artikel


KENDER DU DET DER MED, AT DER ER SÅ MEGET…


Skrevet 5. oktober 2017 af Lene Bredahl

Kender du det der med, at der er så meget, du skal nå hele tiden…?

Vi lever i et samfund, hvor alting går meget stærkt. En travl hverdag er noget de fleste af os kender til, men det er de færreste af os der ved, hvordan vi kan blive bedre til at håndtere en fortravlet hverdag.

Mindfulness er evnen til at være helt tilstede i øjeblikket. Et vigtigt værktøj i en travl hverdag.

Mindfulness er, når du er fuldt opmærksom på det, der sker lige nu i og omkring dig – uden at dømme, uden at vurdere og uden at du stræber efter at være noget bestemt. Eller at noget bestemt skal ske, eller at du skal opnå et bestemt resultat. Du iagttager blot det, der er, sådan som det er – med accept, tålmodighed og venlighed.

Når du er stresset vil du have en tilbøjelighed til at reagere automatisk på det, der sker i og omkring dig. Mindfulness kan give dig friheden til at mærke dig selv og til at vælge bevidst.

Pissst…  Vidste du, at ifølge Verdenssundhedsorganisationen WHO, så vil stress og depression være de væsentligste kilder til sygdom i år 2020?

Vil du vide mere om Mindfulness? Så læs vores længere artikel.

Vi holder Åbent NLP Hus ca. hver anden måned, hvor du kan høre endnu mere om Mindfulness.

Læs også mere om vores forskellige Mindfulness kurser og uddannelser.


I DAG SER JEG HELE MENNESKER


Skrevet 4. oktober 2017 af Lene Bredahl

– Jeg har altid haft mit fokus på jobbet og opgaven. I dag har jeg mere øje på mennesket.Sådan beskriver Karen den store forskel fra før og til nu, hvor hun har fået kendskab til NLP og Enneagrammet. For Karen begyndte det hele med, at hun lige skulle snuse lidt til kommunikations-modulet, som er et kursus, NLP Huset tilbyder. – Før jeg vidste af det, havde jeg taget Enneagram uddannelserne, NLP Master Coach og træneruddannelsen, fortæller hun.

Hun kunne simpelthen ikke få nok, og sådan har hun det stadig. At komme i Huset giver hende et fix af glæde,  positivitet og ro. – I regnvejr, er NLP Huset en ø, hvor solen altid skinner, og det er varmt, siger hun og glider lidt længere ned i lænestolen.

Ny form for motivation
Karen bruger især sin viden om NLP og Enneagrammet i sit job som leder. Og det har givet hende mulighed for at motivere sine medarbejdere på en ny måde. – Opgaverne bliver løst bedre. Det er som en blomst, der bliver åbnet op, når man ser mennesker på den måde. Jeg får givet den rigtige opgave til det rigtige menneske. Hendes brune øjne er seriøse, mens hun forklarer, at mødet med NLP og Ennagrammet har givet hende evnen til at se hele mennesker i stedet for kun dele af sine medarbejdere, og ikke mindst, har det været en lærerig proces for hende selv.

– Det har været rigtigt godt for mig. Jeg har fået et spejl vendt imod mig selv. Jeg har ofte tænkt, at jeg var et forfærdeligt menneske, og har fundet ud af, at sådan har alle det en gang imellem. Jeg har accepteret det og arbejdet med at udvikle mine gode sider, siger hun. Før tonsede Karen af sted med 140 km/t. Nu har hun lært at stoppe op og kigge sig omkring.

På skolebænken
Karen husker tydeligt sit første møde med NLP Huset. Hun syntes, det var en underlig form for undervisning. – Det var et stort hold, og vi sad i en hestesko, og der var ikke nogen skriveborde. Jeg satte mig bagest og yderst. Jeg var afventende og syntes, det var noget mere afslappet, end den form for undervisning, jeg var vant til. Man skulle lytte en masse, og ikke læse særlig meget, tænker hun tilbage. På trods af Karens skepsis, fik hun allerede sin første aha-oplevelse på dag

– Lærerens budskab var, at hvis andre ikke forstod dig, var det ikke dem, der havde misforstået, men dig selv, der ikke havde været god nok til at forklare.

Enneagrammet som forælder
Selvom Karens udgangspunkt var, at hun ville uddanne sig for at blive en bedre leder, har hendes viden også haft fordele på familiefronten. – Som 1’er er der altid en rigtig måde, og det er min måde! Jeg har dog lært, at det ikke er tilfældet, og er blevet bedre til at se de andres løsninger. Og med blandt andet en 9’er søn i huset, har hendes viden været til stor nytte;

– Min søn har ikke brug for så mange venner, og jeg ville gerne sørge for, at han blev mere social. Jeg spurgte tit, om han ikke ville lege med nogle kammerater i weekenden, men han havde ikke lyst. Så gav jeg slip. Og jeg kan se, at han har masser af venner. Han har bare ikke brug for at lege med dem hver weekend, fortæller Karen.

– Jeg gjorde det af kærlighed, men han havde ikke brug for det. Jeg accepterer ham mere, som han er.


FOR MIN EGEN OG ANDRES SKYLD


Skrevet af Lene Bredahl

Louise Gabold fik brugbare værktøjer og flere aha-oplevelser med sig hjem, og ikke mindst fik hun Ommøbleret på sin opfattelse af stress på sin uddannelse til Stress Coach.

– Jeg tog stress kurset, fordi det giver total mening at vide noget om stress, hvis man, som coach, skal arbejde med mennesker på en arbejdsplads. Det er jo en af de største sygdomme i øjeblikket, siger Louise Gabold, der for en længere periode nærmest har haft fast bopæl i NLP Huset.

Hun gik i gang med en NLP Coach Practitioner, og derefter har hun stort set snuppet alle uddannelser fra kataloget én efter én.

Overraskende stresset
Louise mødte op på stress kurset med en stor forventning om at blive klogere på andre, og på hvad både akut og kronisk stress er for en størrelse. Der var dog også lidt uforudsete sidegevinster:

– I løbet af kort tid fandt jeg helt uventet ud af, at jeg har haft mange af de symptomer, der er på stress. Jeg har aldrig være sygemeldt på grund af stress, men pludselig kunne jeg se, at i perioder med spidsbelastning i både familie- og arbejdsliv har min krop været helt oppe og ringe med flere stress-faresignaler.

De signaler, Louise kunne genkende, var blandt andet søvnløshed, hjertebanken, manglende sexlyst, hovedpiner og ufoklarlige muskelsmerter. Noget andet, der overraskede hende, var, at stress ikke nødvendigvis behøver at komme af negative hændelser i livet.

– Lykkelige begivenheder som et bryllup eller flytning til et skønt, nyt hjem kan også give stress. Specielt hvis det kombineres med et pulserende arbejdsliv. Så kan en stor, lykkelig livsbegivenhed være med til at få det hele til at tippe. Det var noget af en aha-oplevelse, at det jo dybest set bare handler om, at der er balance og ressourcer på den individuelle “konto”.

Revision af fordomme
Louise Gabold mødte selv op med en lille samling  fordomme i tasken, og de blev grundigt kigget efter i sømmene. – Det var interessant første dag. Alle os, der var i rummet, mente, vi havde travlt, og det var de andre, der blev stressede. Men da vi begyndte at gennemgå symptomer på stress, havde rigtigt mange af os haft flere af symptomerne. Der er utroligt mange fordomme om, hvad stress er, og mange har en tendens til at tro, at det er svage mennesker, der ikke er så vilde med deres job, der bliver ramt. Men sådan hænger det slet ikke sammen.

Nogle af de ting, der ifølge Louise er almindeligt at tro om stress, er: Vi tror stress rammer ubevidste/ureflekterede mennesker. Og vi tror, stress handler om kompetencer. Men det kan sagtens ramme en virkelig dygtig person, som har svært ved at disponere sin tid. Stress kan også ramme på grund af mobning og dårligt arbejdsmiljø. Du kan også blive ramt, hvis du har for lidt at lave eller er arbejdsløs.

– Det betyder meget for mennesker at bruge deres ressourcer. Derfor kan det være en enorm stressfaktor ikke at bruge sig selv. Vi har alle brug for at være til nytte, siger Louise.

Hente ressourcer
Louise Gabold har i 20 år arbejdet i teaterbranchen, og det er ifølge hende en branche, hvor du ER dit arbejde. Så bliver du ramt af stress, er det lig med, at du ikke eksisterer. – Jeg er stadig dybt forelsket i min branche, men det er hele tiden et valg. Jeg vil gerne arbejde på den måde og have meget travlt og lade mig opsluge af jobbet. Det har derfor været vigtigt for mig at finde en måde, jeg kan hente ressourcer på, for at kunne have et travlt og krævende job, uden at det bliver for meget for mig.

Kurset var bygget op som et typisk stress coaching forløb med hovedoverskrifter som værdier, proaktivitet, prioritering, kontrol og ansvar.

Værktøjer til at få slappet af og hente energi var også en stor del af kurset. Der er mange forskellige måder at gøre det på, og det er vigtigt, at hver enkelt person finder ud af, hvad det er vigtigt for ham/hende. – Det kan være Mindfulness, og for nogle kan det være en hobby, der gør dem glade eller mere tid med familie og venner. For andre er det motion. Det interessante er, at på kurset var der nærmest ikke to kursister, der koblede af på samme måde, smiler hun. – Jeg fandt ud af, at mindfulness og gåture er min måde at slappe af på. Det mærkede jeg, fordi kurset er en kombination af faglig viden om årsager, symptomer og faser – og konkrete øvelser i, hvordan du stresser af… Eller snarere, hvordan du nærer dig selv og tanker op.

På egen krop
Louise har lige afsluttet en temmelig travl uge, hvor hun skulle forholde sig til mange ting. Hun er mor til Alexander, der har en hjerneskade og er spastisk lammet. Som forælder til et handicappet barn er der uanede mængder af papirarbejde og kommunikation med det offentlige, og det er ikke altid let og ukompliceret.

– Jeg ville førhen have kørt rundt i alle mulige og umulige følelser, når jeg følte jeg skulle kæmpe med systemet om min søns rettigheder. Sidste uge fik jeg sat mig ned og skrevet breve til de relevante instanser. Jeg tog det simpelt oppe fra og ned. Først da det hele var ordnet opdagede jeg: Hov! Det var da en helt anderledes at måde håndtere ydre pres.

Louise er lykkelig over, at hun på kurset har lært så meget om stress og føler sig – med sin viden om forskellen på “klassisk” og “stress” coaching – kompetent til at arbejde med stressede mennesker.

– Et af mine ynglings citater er: ”We are not human doings. We are human beings”. Det er så fint og siger det hele. Jeg er glad for, at de stresssymptomer, jeg selv oplevede, var blandt de mildere. Hvis man ikke lytter efter, kan hjertet rent faktisk holde op med at slå. Ja – man kan faktisk dø af stress, lyder det alvorligt fra Louise Gabold.


HVAD NU HVIS…?


Skrevet af Lene Bredahl

Hvad nu, hvis man gik til højre i stedet for til venstre? Hvad nu, hvis man hed Søren Stagis, var jura-uddannet og småbange for kvinder som Lisbeth Holm, der drømmer om en glorværdig karriere som fagforeningsboss? Ja, så starter man ikke sit eget firma – og slet ikke sammen.

– I NLP Huset fik jeg alle redskaberne og troen på, at det kunne jeg da godt. Jeg har fået værktøjskassen og samtidig fået fjernet de forhindringer, der holdt mig tilbage. Og jeg havde aldrig turdet tale til sådan en som Lisbeth, griner Søren og kigger kærligt på sin nye samarbejdspartner.

Fælles firma
Sammen har de skabt firmaet Forvandling, der så dagens lys d. 21. februar 2009. Udover at de mødte hinanden i NLP Huset og nu har et firma sammen, så har de to intet tilfælles. – Det er en kæmpe styrke. Vi er langt bedre og mere værdifulde
sammen, fortæller Lisbeth. – Det er ikke, 1+1=2.

– Nej, det bliver til 10, det er virkelig vildt, afbryder Søren blidt, mens styrken over deres fælles evner stadig forbløffer ham.

Alt er, som det skal være. Selvom firmaet er ungt, så har de masser af vind i sejlene. Opgaverne kommer ligesom af sig selv.

– Livet har for mig været en kamp, og det er det bare ikke mere. Så længe vi bare gør det, vi er gode til, så sker det af sig selv. Vi har takket nej til opgaver, fordi de ikke hang sammen med vores sjæl og ideologi, og det har kun været positivt, siger Lisbeth, mens hun ivrigt læner sig frem, for at understrege sin pointe. – Jeg behøver ikke længere være misundelig eller lede efter det, der mangler. Det hele er præcis, som det skal være. Jeg er ikke ét sekund i tvivl om, at det her bliver stort. Det er ligesom om, der er noget, der hjælper os, supplerer Søren sin kollega.

– Hele livet har jeg ikke været helt tilfreds, og pludselig samler alle brikkerne sig. Pludselig bliver alt muligt, siger Lisbeth.

Vanedannende
Når de skal fortælle, hvad de har lært i NLP Huset, flyver begreberne ud af munden på dem: NLP, Enneagrammet, Master, HR Coach og mange andre ord, som er helt sorte for en nybegynder. For stedet har virket vanedannende på dem begge.

– Her er et specielt univers, hvor det er ok at vende blikket indad og dele livet med nogen på godt og ondt – især det, der gør rigtig ondt. Her bliver man forstået, accepteret og respekteret. Første gang, jeg oplevede det, tænkte jeg: ”Gudskelov, jeg er ikke alene”, fortæller Lisbeth, og den ellers kraftfulde stemme bliver stille.

Smertefuldt navlepilleri
– Det kan lyde som noget navlepilleri, men hvis ikke man kan tåle, at kigge på det, der kan være svært, skal man blive langt væk, siger Søren. – Ja! Er du til pisk og sømmåtter, så er det her noget for dig, afbryder Lisbeth med en lettere ironisk latter.

De griner begge, men bliver med ét alvorlige. For de ved godt, at de aldrig bliver færdige i deres selvudvikling, og de bliver aldrig trætte af at se andre undergå den forvandling, der har ændret deres liv. – Du har sgu nærmest pligt til at give det videre. Vi kan ikke bare sidde med den her store gave. – Nej, du kan ikke fastholde det, medmindre du giver det videre, siger Søren samstemmende.


DER ER NOGET I LUFTEN


Skrevet af Lene Bredahl

Hver gang en vikar eller en ny medarbejder er startet hos a-kassen FTF-A, har de fornemmet noget.

Der er en stemning, en atmosfære… Der er simpelthen noget i luften. Alle, der har arbejdet her, har mødt en flok åbne kollegaer, som respekterer hinandens forskelligheder, og som kan finde ud af at sige tingene omsorgsfuldt og lige ud.

– Der er ikke længere noget hørmeri i krogene, fortæller regionschef Allan Pedersen.

Men sådan har det ikke altid været. Den gode stemning flyttede ind i Odense for cirka 15 år siden, efter to dages intenst stævnemøde med Lene Bredahl fra NLP Huset. Det skulle senerehen vise sig at blive et fast, længerevarende forhold.

Kærlighed ved første blik
Det startede i 2000, hvor Allan Pedersen arrangerede et teambuilding-kursus for sine medarbejdere. Han undersøgte markedet, og efter at have haft kontakt med 3-4 forskellige firmaer, var valget nemt.

– Da vi havde talt med Lene, var vi slet ikke i tvivl. Hun havde ikke et fast koncept, men var i modsætning til de andre firmaer meget åben over for, hvad vi havde brug for. Vi kunne være med til at bestemme indholdet, og det gjorde udfaldet, husker han. Allan og hans 24 medarbejdere endte med at tage på en to-dages hyttetur og efterfølgende arbejde videre med stoffet seks halve dage.

Hytteturen blev to dage spækket med nye ord som Enneagrammet og NLP. Og pludselig fløj tallene rundt i luften. – Jeg er selv 7’er og har to 8’ere som teamledere. Og jeg er da blevet bevidst om, at jeg er god til at sætte alt muligt i gang, og så er de gode til at fastholde, at vi også kommer i mål, smiler Allan Pedersen og hentyder til Enneagrammet.

Ny værktøjskasse
Klikedannelse, hierarkier og hvisken i krogene blev afløst af samarbejde og en større respekt for forskelligheder. – Her er en åbenhed, og så får vi snakket sammen om tingene. Vi er blevet mere bevidste om, at alle mennesker handler ud fra de bedste intentioner. Vi har fået flere handlemuligheder og en værktøjskasse, vi kan bruge i det daglige. Det er fantastisk, hvad god kommunikation kan gøre.

Allan har siden taget en NLP-uddannelse i ledelse, og han brugte også NLP Huset til at hjælpe hele arbejdspladsen igennem en større
omstrukturering i 2005. Som leder tænker han i dag anderledes om konflikter og om ubehagelige møder som opsigelsessamtaler.

– Jeg er bedre klædt på til de samtaler. Det bliver jo aldrig sjovt, men det er bedre i dag. Tidligere gik jeg og tænkte på mødet flere dage i forvejen. Men min viden om blandt andet Enneagrammet betyder, at jeg kan aflevere budskabet på den rigtige måde, alt afhængigt af, hvem der sidder i stolen over for mig. Det bliver gjort mere omsorgsfuldt og respektfuldt i dag, siger han.

Hvis du og din organisation også gerne vil have en af NLP Husets konsulenter på besøg, så kontakt os på mail eller telefon 70 21 90 01.


HVAD KAN NLP BRUGES TIL?


Skrevet 1. oktober 2017 af Lene Bredahl

NLP er en række praktiske værktøjer, som du kan bruge til at hjælpe dig selv, og andre mennesker, til at skabe forandringer – både privat og i dit arbejdsliv.

Gennem NLP kan du – på en enkel og logisk måde – lære, hvordan du kan ændre dine tankemønstre og dermed blive bedre til selvledelse. Samtidig lærer du at forstå andre bedre og dermed kan du opnå bedre resultater i alle de situationer, hvor kommunikation og motivation er væsentlige faktorer.

NLP er altså både for dig, som lige nu oplever, at du har brug for endnu mere personlig afklaring i dit liv og for dig, som via dit arbejde har brug for en række værktøjer til at forbedre dine relationer, arbejdsrutiner og resultater – f.eks. hvis du arbejder med salg, undervisning, pædagogik, udvikling og andre fag, hvor menneskelige relationer er i fokus.

Vil du vide mere om NLP? Så er her en længere artikel


HVAD KAN EN COACH UDDANNELSE GIVE DIG?


Skrevet 25. september 2017 af Lene Bredahl

Brænder du for at motivere andre og støtte dem i deres læpre- og udviklingsproces?

Så er uddannelsen som NLP Coach Practitioner lige noget for dig.

Med en coach uddannelse fra NLP Huset får du de rette værktøjer til at kunne arbejde med andres – og din egen – udvikling. Hvad motiverer os? Hvordan ændrer vi uhensigtsmæssige mønstre? Hvordan håndterer vi udfordringer? – Bliv klogere på dig selv, og andre.

Hvis du vil høre mere om den enkelte uddannelse, er du velkommen til at kontakte os på telefon 70 21 90 01 – eller til at møde op til vores Åbent NLP Hus, hvor vi fortæller meget mere om alle uddannelserne.

Interesseret i at vide mere om Coaching? Så læs evt. denne længere artikel eller kig nærmere på vores NLP Coach uddannelse

NLP Huset er medlem af ICF – verdens største netværk for coaches.
Alle vores coach uddannelser er udviklet i forhold til ICF’s standarder.


FOR MIN EGEN SKYLD


Skrevet 31. august 2017 af Lene Bredahl

I mange år har Anne boet i udlandet med sin familie, for manden spillede golf på professionelt plan, og det passede bedst. Hun har også været en stor og vigtig del af Familiefirmaet, der igen handler om golf. Nu er hun selvstændig coach. Hun hjælper stadig til i familiefirmaet, men nu ved hun, hvad hun brænder for.

– Jeg er blevet meget bedre til at mærke mine egne behov. For mig er det naturligt at hjælpe, men i dag siger jeg ja, fordi jeg har lyst. Jeg er meget mere ærlig og kan i dag sige nej, uden at spekulere over, hvad andre så tænker, fortæller Anne ærligt.

Hun startede sin gang i NLP Huset for mange år siden, da der bare skulle ske noget. Den smilende kvinde var klar til forandring. Hvad kurset skulle bruges til, anede hun ikke, men kurset var en øjenåbner, og Anne ville have mere.

– Jeg har fået udvidet min bevidsthed om mig selv og om mine mønstre. Jo mere viden, jeg får, des flere muligheder får jeg for at gøre det anderledes. Det lyder enkelt – det er det også. Alle de kurser, jeg har taget, har jeg taget for min egen skyld, siger Anne, der tidligere ville have hadet det, hvis man kaldte hende for egoist.

– Jeg behagede andre for at de skulle give mig noget igen. Der var ikke noget valg – jeg kunne ikke sige nej. Det kan jeg i dag, og det giver frihed. Jeg har samtidig en stor tiltro til, at andre nok skal klare deres opgaver, uden at jeg behøver at træde til.

Hjerte for coaching
I dag nyder andre også godt af, at hun har tilegnet sig masser af viden om både NLP, Enneagrammet og coaching. – Mit hjerte banker for at coache. Især unge mennesker. Jeg brænder for at hjælpe dem, der ikke lige passer ind i systemet. At være med til at skabe forandring så de kan få glæde ind i livet og få succes, siger Anne med en insisterende stemme. Hun har i dag firmaet To Be Me, som hun driver med en kollega. Og missionen er helt klar. – At få de unge back on track.

Anne giver sine klienter muligheden for at fortælle, hvad de er gode til. At få kredset ind, hvad der skal justeres på for at få en hverdag med flere succesoplevelser. – Det, du kigger efter, er det, du får øje på. De skal hjælpes til at se efter det, de er gode til.

Skumle bagtanker
Det kunne godt lyde, som om hun er en sand frelsende engel. Men der er skumle motiver bag de gode gerninger. – Jeg elsker den tilstand, jeg er i, efter en god coaching. Jeg har en lethed og får masser af nye ideer. Det skaber drivkraft og følelsen af, at intet er umuligt, afslører hun.

Hun er på ingen måde i tvivl om, at hun valgte det rigtige sted at uddanne og udvikle sig. – Jeg havde en oplevelse af, at alle gerne ville flytte sig, og at der samtidig var en stor rummelighed. Og så var lærerne enormt dygtige. Hver gang, jeg har været til foredrag eller lignende andre steder, bliver jeg kun bekræftet i, at det faglige niveau i NLP Huset er meget højt. Jeg får altid noget med hjem, som jeg kan bruge.

Interesseret i at vide mere om Coaching? Så læs evt. denne længere artikel eller kig nærmere på vores NLP Coach uddannelse

NLP Huset er medlem af ICF – verdens største netværk for coaches. Alle vores coach uddannelser er udviklet i forhold til ICF’s standarder.


JEG ER FULDSTÆNDIG BLÆST BAGOVER


Skrevet 4. juli 2017 af Lene Bredahl

Jens Klinge var meget i tvivl, da han fik mulighed for at tage et valgfrit seks ugers kursus. Kurset skulle gerne hjælpe ham videre i jagten på drømmejobbet, og han havde mange bud på, hvad kurset kunne indeholde.

– Jeg overvejede, om jeg skulle vælge projektledelse eller coaching. Det sidste havde jeg tænkt længe over. Da jeg så faldt over et seks ugers coaching forløb med NLP hos NLP Huset, så virkede det som det helt rigtige valg, forklarer den 46-årige forretningskonsulent.

Han havde hørt om stedet før, og hans generelle indtryk af kvaliteten var god. Men alligevel var han noget skeptisk, da han trådte ind i de lyse lokaler den første dag. – Hvordan kunne man presse en coaching-uddannelse sammen på seks uger? Det havde jeg meget svært ved at forstå, husker han.

Men det er intet mindre end, hvad NLP Huset har gjort, og Jens Klinge smed lynhurtigt sin skepsis over bord og kastede sig over de mange nye teknikker. – Jeg blev fuldstændig blæst bagover af den udvikling, jeg gennemgik på de seks uger. Når man tager det så komprimeret, så går man altså også det dybere, forklarer Jens Klinge.

I det intense forløb nåede Jens Klinge både at give 30 coaching-sessioner, men også at modtage ligeså meget coaching selv. Det har både givet ham en stor sikkerhed i rollen som coach, men det har også givet ham det boost, han havde brug for i sin videre jobsøgning. – Jeg har oplevet, at det næsten kan blive lidt terapeutisk. Man kan ikke undgå at udvikle sig personligt.

Han peger på tre helt konkrete ting, som han tager med sig, og som virkelig har skabt en stor forandring hos ham. – Der er både det faglige værktøj, som jeg kan bruge i arbejds-sammenhænge. Så har jeg fået et værktøj, som jeg kan bruge i min egen personlige udvikling, og så har jeg oplevet et skift i fokus, forklarer han. Det afgørende skift i fokus er helt sikkert det, der kommer til at hjælpe ham videre i jobjagten. Selv medarbejderne i a-kassen kan se på ham, at der er sket en forandring.

– Jobkonsulenten kunne se det i mine øjne. Jeg har fået meget lettere ved at se mine egne ressourcer. Efter de første seks måneder som ledig bliver det svært at holde gejsten oppe. Jeg har simpelthen fået et boost af energi ved at være igennem den her udvikling. Det tvivler jeg på, jeg havde fået, hvis jeg havde valgt et andet kursus, uddyber han.

Han er slet ikke i tvivl om, at andre ledige også kan få det samme ud af kurset, som han selv har. – Til min a-kasse sagde jeg, at hvis andre er i tvivl om, hvilket kursus de skal tage, så kan jeg klart anbefale NLP Husets seks ugers coaching-uddannelse med NLP. Jobkonsulentens reaktion var, at det ville hun så anbefale dem, for hun kunne se på mig, at jeg havde fået et meget større overskud og meget mere energi, siger Jens og smiler.

___________________

Ordningen m. 6 ugers selvvalgt uddannelse stoppede 1.1.2015. Vi har stadig den samme coachuddannelse på programmet – blot som et modulopbygget forløb. Læs her om NLP Coach uddannelsen


PROBLEMER ER OPGAVER, DER SKAL LØSES…


Skrevet 28. juni 2017 af Lene Bredahl

Formålet med Coaching er at låse op for menneskers potentiale og derved forbedre deres præstationer og evne til at løse de opgaver, de har i deres liv.

Coaching er en samtaleteknik, som bygger på, at alle mennesker har ressourcerne og alle svarene i sig selv – man har blot brug for en coach til at stille alle de gode spørgsmål.

Man kan coache i stort set alle emner. Som coach kommer du altså til at arbejde med mange forskellige problemstillinger. Fælles for dem alle er, at de tager udgangspunkt i den, du coacher. Din fornemste opgave som coach er derfor at identificere, hvad coachingsessionen skal handle om og derefter at hjælpe folk i mål med det, de ønsker at opnå.

Coaching er på den måde et værktøj, hvor du lærer at hjælpe andre med at hjælpe sig selv.

Interesseret i at vide mere om Coaching? Så læs evt. denne længere artikel eller kig nærmere på vores NLP Coach uddannelse

Du er også velkommen til Åbent NLP Hus, hvor du kan høre meget mere om coaching m. NLP


BEDRE TIL AT FORSTÅ OG RUMME


Skrevet 5. juni 2017 af Lene Bredahl

Vil du gerne blive bedre til at forstå og rumme dig selv og andres personlighedsmønstre?

Hver eneste dag indgår vi i mange forskellige relationer med andre mennesker. Det er derfor vigtigt at kende sig selv – og at kunne forstå og rumme andre.

Enneagrammet består af 9 personlighedstyper, som beskriver den dybereliggende motivation for handling og adfærd hos hver enkelt type. Enneagrammet handler ikke om at kunne kategorisere mennesker i kasser, men i højere grad om at kunne hjælpe dem ud af kasserne (= de ubevidste mønstre og reaktioner, vi har) for derved skabe større valgfrihed og bevidsthed om, hvornår vores mønstre er konstruktive, og hvornår de er mindre konstruktive.

Enneagrammet er derfor et effektivt værktøj til at opnå en større selvindsigt og selvaccept samtidig med, at du får et stort kendskab til andre menneskers motiver og adfærd.

Interesseret i at vide mere om Enneagrammet?

Du kan læse meget mere om Enneagrammet i denne artikel. Og vi holder Åbent NLP Hus ca. hver anden måned, hvor du kan høre endnu mere om Enneagrammet.


VIL DU GERNE BLIVE BEDRE TIL AT KOMMUNIIKERE?


Skrevet 15. december 2016 af Lene Bredahl

God kommunikation handler i høj grad om at blive bevidst om, at vi alle er unikke – og at vi alle har hver vores unikke måde at opleve verden på.

NLP bygger på en antagelse om, at vi ikke oplever verden, som den er – vi oplever derimod hver vores egen ‘Model af Verden’. Ingen mennesker har derfor helt den samme indre oplevelse af noget. Ingen lægger mærke til de præcis samme ting og ingen fortolker alting helt ens.

Vær derfor lyttende og forståede i din kommunikation med andre velvidende om, at andre menneskers opfattelse af tingene sandsynligvis er anderledes, end din egen.

NYSGERRIG?

Model af Verden? Hvad betyder det helt konkret?

– Jo, det betyder simpelthen, at vi i løbet af en dag udsættes for en masse indtryk og informationer. Mange flere end vi kan rumme. Derfor filtreres informationerne og netop dette filter er vores egen indre Model af Verden. Filteret er, med andre ord, vores indre repræsentation af verden og det er ud fra den, vi vurderer enhver situation, træffer vores beslutninger og vælger vores handlinger.

På vores NLP kurser og uddannelser arbejder vi med:

 • Din og dine medkursisters Modeller af Verden – herunder hvordan vi skaber mening og bearbejder verden subjektivt
 • Tillidsfuld kontakt, som er 80% af al god kommunikation
 • Feedback – hvordan du giver konstruktiv feedback
 • Synsvinkelskift – hvordan kan vi se på en problemstilling fra forskellige positioner

Læs mere om vores NLP Kommunikationskursus og vores NLP uddannelser

Du er også velkommen til Åbent NLP Hus, hvor du kan høre meget mere om NLP